Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Sarıyer’de gerçekleştirilen fener alayına binlerce kişi katıldı. Bir kilometrelik Türk Bayrağı’nı başlarının üzerinde taşıyarak sahil bandında yaklaşık üç kilometre yürüyen vatandaşlar, yaşanan coşku ve heyecanı Atatürk anıtına kadar sürdürdü.


 
Her 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı kutlaması için Kefeliköy'den Sarıyer merkeze kadar uzanan fener alayına katılan binlerce vatandaş, Türk Bayrakları, Atatürk resimleri ve meşalelerle yürüyüp, marş söyledi. Bu arada Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu yürüyüş boyunca seslendirdiği marş ve şarkılarla yaşanan heyecana renk kattı.


 
Sarıyerlileri Atatürk, cumhuriyet, demokrasi ve bağımsızlık sevgisi ve sevinciyle bütünleştiren fener alayına Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, spor kulüplerinin yönetici ve üyeleri ile Sarıyer Belediyesi çalışanları da katıldı. Fener alayı sahil kenarındaki yolun tek şeridi ile kaldırımda ilerlerken, denizden izleyen teknelerdeki balıkçılarla, yoldan geçen araçları kullanan sürücüler de kornalarıyla yaşanan sevince ortak oldu.


Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde son bulan fener alayına katılanlara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında. Cumhuriyeti senede bir kez veya sadece sloganlar eşliğinde kutlamak yerine yaşam biçimi yaptığımızda, gerçek anlamı ortaya çıkacaktır. Yaşam biçimine dönüşen ve insanlar tarafından özümsenen cumhuriyet, yaşadığımız terör, darbe girişimi ve diğer tüm sorunları mutlaka en aza indirecektir. Geleceğin inşası yine cumhuriyetin ilkelerine sımsıkı bağlı kalmaktan geçmektedir. Cumhuriyet değerlidir” dedi.


 
Bu arada CHP sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası Veteranlar Futfol Turnuvasında dereceye girenlere de kupaları verildi.

Cumhuriyet  Bayramı kutlaması özellikle gençler tarafından izlenen  Teoman ve Grup 27 konserleriyle sona erdi.
 (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)
 





 
Editör: Haber Merkezi