“MÜLKİYET SORUNU YARINDAN İTİBAREN ÇÖZÜLÜYOR” DEMİŞTİ

24 Haziran seçimlerine yaklaşık bir hafta varken, Arnavutköy’de mülkiyet sorunu olan vatandaşlarla bir araya gelen Kurum, imar planları yapılan Karlıbayır ve Haraççı mahallesindeki araziler üzerinde hem bakanlığa hemde TOKİ'ye ait şerhler nedeniyle durdurulan satışların ertesi günden itibaren yapılmaya başlanacağını ifade etmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışacak olan Arnavutköy Belediyesi'nin, tapu ve imar satışlarını yapmaya başlayacağını ve tapularını alamayan vatandaşların tapularını vereceklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  vatandaşlara da “Hayırlı uğurlu olsun” demişti.

VERİLEN SÖZLERİ TUTMAMAK, DEVLETİN KURUMLARINA YAKIŞMIYOR

Milli Emlak İstanbul İl Müdürü, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve birçok meclis üyesi ile birlikte, vatandaşların mülkiyet sorununu çözme vaadi ile Arnavutköy’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, seçimlerden sonra verdiği sözlerle ilgili tek bir çalışma yapmamasından şikayet eden vatandaşlar, tepkisini şöyle dile getirdi.

“Yıllardır çalıştık, çabaladık. Ne söylediyse yerine getirdik ama ilgili kurumlar verdiği sözlerin hiç birini tutmuyor. Seçim zamanı geliyorlar, yarından itibaren ‘mülkiyet sorununuz çözülecek, tapularınız verilecek’ diyorlar, verdikleri sözleri yerine getirmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı 18 Haziran’da buraya geldi, yarından itibaren belediyeye gidin dedi. Ama ne belediyeden ses çıkıyor, ne de biz sesimizi Çevre Bakanı’na duyurabiliyoruz. Söz verip oy istemek, oyu aldıktan sonra ses etmemek yakışır mı devletin kurumlarına”

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi