Esenyurt Belediyesi, geçmiş dönemden kalan borçlar ve davalar nedeniyle 2 yıldır haciz ablukası altında. Belediyeye son olarak 15 Eylül günü 200 bin liralık haciz geldi. Haczin AKP’li Necmi Kadıoğlu’nun belediye başkanı olduğu 2013 yılında bir vatandaşın arsasına bedelini ödemeden el konulması nedeniyle geldiği öğrenildi. Belediyeye kamulaştırmasız el atma davası açan vatandaş, davayı kazandı ve yasal faizi ile birlikte yaklaşık 200 bin lira ödenmesine karar verildi.

BOZKURT SEL BÖLGESİNDEYKEN MAKAM ODASINA HACİZ GELDİ

Belediyenin vatandaşa ödemesi gereken 200 bin lira için 15 Eylül günü, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt Kastamonu’daki sel bölgesini ziyaret ettiği sırada haciz geldi. Bozkurt’un makam odasındaki 9 sandalye, 2 televizyon ve bilgisayara haciz konuldu.

VEZNEDEKİ NAKİT PARAYA DA EL KONULDU

Haciz memurları, makam odasının dışında Özel Kalem Müdürlüğü’ndeki toplantı masası ve mobilya takımını da haczetti. Vatandaşlar Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde para yatırdığı sırada veznedeki yaklaşık 30 bin lira da alındı. Haczedilen paraların ve eşyaların belediye hizmetleri kapsamında kullanılması nedeniyle yediemine teslim edildiği öğrenildi. Esenyurt Belediyesi’nin maaş, ikramiye, vergi gibi “haczedilemez” hesaplarının da aralarında bulunduğu tüm banka hesaplarına geçmiş dönemden kalan borçlar nedeniyle 2020 yılının ağustos ayında da haciz konulmuştu. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi