Koordinatörlüğünü Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Genç’in yapacağı proje kapsamında 25-50 yaş arası 180 kadın 19 hafta sürecek eğitime tabi tutulacak. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2015 yılı Kadın İstihdamının Artırılması Mali destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen 654 milyon 661 bin 18 TL bütçeli proje bugün Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde tanıtıldı.

Sarıyer Kaymakamlığı tarafından yaşama geçirilen Şefkatli Eller İş Başında adlı projenin tanıtım toplantısına katılan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, bu proje ile hem kadınları iş sahibi yapmayı hem de hasta ve yaşlı kişilerin bakım ihtiyacını karşılayacak işinin ehli refakatçiler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Şefkatli Eller İş Başında adlı projenin tanıtım toplantısına katılan mahalle muhtarları, okul müdürleri ve projeye destek veren kurum ve kuruluşların yetkililerine yapılan bilgilendirmede öncelikle 180 kursiyerin tespit edileceği ardından da eğitime başlanacağı bildirildi. Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki eğitimin ise saat 17:00-21:55 saatleri arasında özel olarak hazırlanmış laboratuvarlarda verileceği ifade edildi. 19 hafta sürecek kurs sonunda ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların verileceği belirtildi. Bu arada kursa katılacak kadınların eğitim ve staj dönemi sırasında çocuklarına bakım hizmeti verileceği de bildirildi.

Şefkatli Eller İş Başında adlı projenin koordinatörlüğünü yürüten Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Genç de, verilecek eğitimle ilgili olarak toplantıya katılanlara bilgi aktardı. Genç kursa katılmak isteyenlerin başvurularını Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yapmaları gerektiğini söyledi. (Tuncay DAĞLI-  Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi