Açıklamayı yapan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, kararın kendilerinin bilgisi olmadan İBB Üst Disiplin Kurulu tarafından alındığını söyledi. Yazıcıoğlu'nun yardımcısı Engin Alkan da, "Darbe dönemini saymazsak ilk kez bir oyuncunun siyasi düşünceleri nedeniyle görevine son verildi" dedi.

Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılan basın açıklamasına Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, yardımcıları Engin Alkan, Hakan Arlı, Yiğit Sertdemir, Şehir Tiyatroları Sahne Direktörü Ozan Gözel ve yardımcısı Zafer Kırşan katıldı. Açıklamayı katılanların hepsinin siyah giyinmesi dikkat çekti. Erhan Yazıcıoğlu oturduğu sırada masaya Muhsin Ertuğrul'un ‘Benden sonra tufan olmasın' adlı kitabını basın mensuplarının görebileceği şekilde dik koydu.


"BUGÜN HEM BİZİM AÇIMIZDAN HEM KURUM AÇISINDAN BİR YAS GÜNÜDÜR"

Açıklamayı yapan Erhan Yazıcıoğlu yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen tiyatro yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Kurumumuzun ve Türkiye'nin en değerli sanatçılarından, ailemizin en sevilen üyelerinden biri olan Levent Üzümcü'nün Şehir Tiyatrosu yöneticileriyle hiçbir irtibat kurulmadan tamamen belediye üst disiplin kurulu tarafından açılan soruşturma neticesinde kurumdan atıldığı bilgisi hem kamuoyu bilgisi hem tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bilinmelidir ki bugün hem bizim açımızdan hem kurum açısından bir yas günüdür. Bir sanatçısının demokratik bir ülkede sırf kişisel görüşleri nedeniyle cezalandırılması, ömrünün yarısının geçirdiği kurumdan çıkartılması hiçbir şekilde açıklanamaz. Eğer bu kararı gerekçelendiren nokta ‘Memurun Yasası' ise, Anayasa ile çelişkili olan bu yasanın acilen değiştirilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır" dedi.
Yazıcıoğlu, açıklamada karardan sorumlu olan kişileri de yanlışı düzeltmeye çağırdı.


Öte yandan İstanbul Şehir Tiyatroları Oyuncuları Derneği de, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin girişinde basın açıklaması yaparak Levent Üzümcü'ye destek verdi. Oyuncu arkadaşları binanın girişine ‘Levent Üzümcü yalnız değildir" yazılı pankart açtı. Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi