Haziran Ayı’nda okuldan mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Hakkari Yüksekova’da Astsubay Çavuş rütbesi ile göreve başlayan Deniz Göçkün kurulan hain pusu da şehit oldu. Balıkesir’de yaşayan 1992 doğumlu Deniz Göçkün, Çatalca Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Göçkün’ün amcaoğlu.

Hakkâri Dağlıca’da kurulan hain pusu sonrasında şehit olan askerlerin şehit haberleri ailelere ulaşıyor. Onlardan biri de Çatalca Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Göçkün’e Belediye Başkanı Cem Kara tarafından iletildi. Amcaoğlu olan Astsubay Deniz Göçkün’ün şehit olduğunu haberini alan Mustafa Göçkün gözyaşlarına hâkim olamazken, onu Başkan Kara teselli etti.





Başkan Cem Kara, “Çatalca Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Göçkün’ün amcaoğlu Astsubay Deniz Göçkün Hakkâri Dağlıca’da teröristlerce yapılan saldırıda şehit olmuştur. Personelimize, şehidimizin ailesine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum” dedi.

Çatalca Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda da başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve sonrasında özellikle son zamanlarda yaşanan terör olaylarında şehit olan tüm askerlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün'ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün'e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi.

‘ ÇATALCA ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKIYOR’

Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yaşanan terör saldırısını protesto etti.






Teröre tepki yürüyüşü düzenleyen Çatalcalılar, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’,

‘Şehidim hakkını helal et bize’‘







sloganları attı. Saldırıyı protesto eden kalabalığa evlerinde bulunan vatandaşlar ve sürücüler de destek verdi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.




Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi