İçişler Bakanlığı sokağa çıkma kısıtlamaları hakkında bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Covid-19 salgını ile mücadelede toplumsal ve bireysel sağlığın korunmasına yönelik olarak uygulanan hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı saat 21.00'den Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının devam edildiği belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada  kısıtlamaya vatandaşların büyük oranda uyum sağladııpı kısıtlama kararına uymayan vatandaşlara ise idari ya da adli işlem uygulandığı aktarıldı.

32 bin 181 kişiye ceza

Yapılan açıklamada, 1 Şubat Pazartesi gününden itibaren hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu 5 Şubat Cuma akşamı saat 21.00'de başlayıp 8 Şubat Pazartesi günü saat 05.00'e kadar süren sokağa çıkma kısıtlamalarını kapsayan süreçte kısıtlamalarına uymayan toplam 32 bin 181 kişiye 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapıldığı açıklandı.

Bakanlık teşekkür etti

Açıklamanın devamında pandemi ile mücadelede sona erip, normalleşme sürecine geçinceye kadar temizlik, maske ve mesafe olmak üzere diğer kurallara uyulması gerektiği vurgulanırken Türk halkına bu süreçte gösterdiği sabır, fedakarlık ve anlayıştan dolayı teşekkür edildi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi