Silivrispor, Bandırmaspor ve Samsunspor gibi takımlarda forma giyen, 22 yaşında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu merhum Müjdat Gürsu’nun adının verildiği Silivri’deki stat, 2009 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında kullanılmaz hale gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Aralık 2019’da Silivri’ye yaptığı ziyarette gündem olan spor kompleksi ve stadın bakımsızlığı gündem olmuştu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, söz konusu alanın ya Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesini ya da kendilerine tahsis edilmesini istemiş İmamoğlu ise, İBB bünyesindeki tesislerin, kurum tarafından yenileceğini söylemişti.

GÜRSU’NUN AİLESİ ONUR KONUĞU OLARAK AĞIRLANDI

Yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından kompleks, daha önce olmayan engelli asansörü ve rampası ile birlikte stat hale getirildi. Yenilenen Müjdat Gürsu Stadı ve Spor Kompleksi için düzenlenen açılış töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP PM üyesi Sevgi Kılıç, CHP İBB Meclis Başkanvekili Doğan Subaşı, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez’in katılımı ile gerçekleşti. Merhum Gürsu’nun ağabeyleri, Müfit ve Bülent Gürsu ile ablası Binnur Demirbağ da törende onur konuğu olarak ağırlandı. Törende; sırasıyla Düşmez, Yılmaz ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

YILMAZ’DAN İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

İmamoğlu’nun Aralık 2019’daki ziyaretini hatırlatan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Sayın Başkan’ım Ekrem İmamoğlu'na bir Silivri ziyaretinde, bu tesisin Spor Bakanlığı'na veya Silivri Belediyesi’ne tahsisinin mümkün olup olmadığını sorduğumda, niye tahsisi talep ettiğimi de anlattığımda, ‘Biz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, buraya yapılacak tüm tesisleri, tüm yenilikleri karşılamaya hazırız.’ dedi. Ben, sizlerin huzurunda, Silivri'de yaşayan, spora gönül veren herkesin adına, kıymetli Başkan’ım Ekrem İmamoğlu'na şükranlarımı, teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarına da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“25 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI”

 İmamoğlu, konuşmasında “İlk geldiğimizde gördüğümüz o sıkıntılı halini iyi biliyorum. Özellikle Silivri'deki bütün dostlarımızın da bu konuda aynı fikirde olup, buranın bir an önce yapılması ile ilgili çabasını da biliyorum. Hem ilçe belediye başkanımız Volkan Bey'in hem siyasi parti ilçe başkanlarımızın ısrarla, ‘Buranın yapılması gerekir’ dediği süreci biliyorum. Volkan Bey güzel bir şey hatırlattı; doğru. Buranın da bakanlığa devri ile ilgili süreci söylediğinde, ‘Hayır; bizim hem gücümüz buna yeter hem de burası bizim yerimiz. Burayı en güzel şekilde, profesyonel maçların yapılacağı, tüm nizami koşulları, fiziksel koşulları sağlayan bir biçimde yapacağımızı dile getirdim. Hızlı bir biçimde de yaptık” ifadelerini kullandı. Stadın yan tarafında bulunan, yine İBB ait spor kompleksini de tadilata aldıklarını aktaran İmamoğlu, burasının da önümüzdeki ekim ayına kadar tamamlanmış olacağının müjdesini verdi. İmamoğlu, Silivri’deki tüm tesis için 1 yıl içerisinde yaptıkları yatırım miktarını 25 milyon TL olarak açıkladı.

“HİZMETİN PARTİSİ OLMAZ”

“Burada bir hizmet yapıyoruz. Kimin parasıyla? İstanbul halkının” diyen İmamoğlu, “Buna, ‘bilmem ne partisi hizmeti’ diyebilir miyiz? Denmez; ayıptır, yazıktır, günahtır. Partinin parası yoktur o işin içinde. O iş içinde milletin parası vardır. Milletin vergisi vardır. Ben de onu en iyi şekilde kullanmakla mesul bir belediye başkanıyım. Gelip de buna, ‘şu partinin projesi’ diyebilir miyim? Diyemem. Onun için burada, halkın emanet ettiği, şehriemin seçtiği bir Ekrem İmamoğlu olarak, ekibiyle, yöneticilerileriyle beraber, Silivri halkının da hakkı olan hizmeti, Silivri'ye getiriyoruz. Bunu, diğer bütün ilçelere de götüreceğiz.” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi