İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya CHP İstanbul İl Yöneticileri, CHP İstanbul Milletvekili ve ön seçim adayı Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Sözlerine Türk Edebiyatı’nın usta yazarı Yaşar Kemal’i anarak başlayan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Seyfullah Beysülen, toplantıya katılan partililerden ön seçim için destek istedi. İktidar partisinin CHP’den korktuğunu ifade eden Beysülen, “CHP’ye oy verenlerin kâfir olduğunu söyleyecek kadar çirkin olanlar, CHP’nin çirkin siyasete hiçbir zaman pabuç bırakmayacağını bilmelerini isterim” diye konuştu ve şöyle devam etti:
“Dün olduğu gibi bugün de mücadelemden asla taviz vermeyeceğim.

CHP hiçbir zaman elit bir parti olmamıştır. CHP her zaman bir halk partisidir. Sizlerin desteğinizle inşallah meclise girersem neler yapacağım? Çoğunuz biliyorsunuz, 2011 milletvekili genel seçimlerinde partim beni İstanbul 2. Bölge’de, 20. sırada milletvekili adayı gösterdi. Bunda küsecek darılacak bir şey yok. O bölgeden kaç vekil çıkacaksa CHP’nin o kadar aday göstermesi gerekir. Ve o seçimde benim, sanki 20.sıradan meclise girecekmiş gibi gece gündüz nasıl çalıştığıma sizler şahitsiniz. Şundan emin olmanızı isterim ki, bu ön seçimde kazanamasam dahi gene seçimlerde yine gece gündüz çalışacağım.”

‘1970’TEN BERİ CHP VE SOSYAL DEMOKRASİ TERBİYESİ ALDIM’
“Çünkü ben ilkeleriyle mücadele eden bir gelenekten geliyorum. ‘Ben varsam olur, yoksa giderim’ diyen bir kültürden gelmiyorum. Sokakları da, devleti de bilen biriyim. Bu örgütte yetiştim ve daima örgütle yoluma devam ettim. Burada içinizden gelen biri olarak, parti disiplinini, parti politikalarını örgütü ilen biri olarak varım. Siyasi ahlaki ve siyaseti bilen biri olarak varım. Projeci olarak varım. Ama en önemlisi bir solcu olarak buradayım.

SEYFULLAH BEYSÜLEN KİMDİR?
1965 yılında Bingöl’ün Kiğı ilçesinin bir mezrasında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara Kazan Lisesi’nde tamamladı. Çalışma hayatına lise eğitimi döneminde, 16 yaşında fabrika işçisi olarak başladı. Gazi Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamladı. 1989-1990 yıllarında TCDD’de Ticaret Kontrolör Yardımcısı olarak görev yaptı. 1990-1991 yıllarında İsviçre’de dil eğitimi aldı. 1993 yılında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 1996 yılında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda İş Müfettişi olarak atandı.1996-2011 yılları arasında siyasi kimliği nedeniyle defalarca soruşturma geçirdi. Parti politikaları, sosyal politikalar, örgüt ve örgütlenme gibi konularda gazete ve dergilerde yayımlanmış makaleleri vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Editör: Haber Merkezi