Türkiye’de aylarca süren propaganda ve siyasi partilerin birbirleriyle girdiği büyük rekabet sonucu yapılan 7 Haziran seçiminden bir hükümet çıkmadı. TBMM’ye giren 550 milletvekili daha koltuklarına ısınmadan yeni bir seçimin soluğunu enselerinde hissetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan erken seçim kararı ile de her şey sil baştan oldu ve 1 Kasım 2015’te halkın önüne bir kez daha sandık koyulacak.


Bu arada TBMM’de en büyük parti olarak bulunan AK Parti ile anamuhalefet partisi CHP ve MHP ile HDP 45 günlük süre içinde bir koalisyon hükümetinde buluşamadı. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun diğer parti liderleriyle görüşmesi ortak hükümet kurma adına olumlu sonuçlanmayınca, yasal olarak hükümeti kurma görevini CHP’lideri Kılıçdaroğlu’na vermesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yapmadı.
45 günlük süre dolunca da yasa gereği 1 Kasım’a kadar görev yapacak bir seçim hükümeti kuruldu.


Ancak seçim hükümetine üye vermeyeceğini açıklayan CHP bu konudaki tavrını tek vücut durarak sürdürürken, MHP, Tuğrul Türkeş’in başbakan yardımcılığı teklifini kabul etmesiyle bir fire verdi. HDP ise baştan beri söylediği gibi teklife olumlu yaklaştı ve seçim hükümetinde iki bakanlıkla yer aldı.


Şuan gelinen noktada ise toplumdaki genel görüş 1 Kasım erken seçimi bazı siyasiler için var olmakla yok olma savaşının verileceği bir yarış olacak. Bunun yanısıra 7 Haziran’da seçilen bazı vekiller daha TBMM’nin yolunu tam öğrenmeden memleketine geri dönecek. 3 döneme takılıp ara verenlerden bazıları da meclise geri dönme şansı bulacak.

Ve 2 Kasım’dan itibaren 550 milletvekili seçen halk da, istikrar, huzur, refah ve kaostan uzak bir Türkiye özlemiyle, önceliği vatandaşın mutluluğu olacak yeni bir hükümet kurulmasını bekleyecek. 80 milyonluk Türkiye’nin önünde ülke olarak temiz bir sayfa açma imkanı var, iyi düşünüp, doğru karar vermek gerek..! (Kent Yaşam)
 

Editör: Haber Merkezi