Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:          

Şişli Belediyesi önünde bir süredir 4 işçi tarafından; “haksız yere işten atıldıkları” gerekçesiyle bir eylem sürdürülmektedir. Eylemci işçilerden Turan Aktaş’ın belediyemizin iş disiplini ve çalışma kurallarına aykırı davranışları nedeniyle işine 06.11.2019 tarihinde son verilmiştir. Kakil Yazar ve Salih Bitnel; emeklilik sürelerinin gelmesi nedeniyle emekliliğe sevk edilmişlerdir. Eylemci işçilerden Ramazan Çelik’in ise bir kadın çalışanımıza yönelik taciz eylemi gerçekleştirmesi nedeniyle iş akdi feshedilmiştir. Kadın haklarının yanında ve savunucusu bir kurum kültürüne sahip yerel yönetim olarak, bu davranışa sesiz kalmamız söz konusu olamayacaktır. Bu konuya dair hukuki süreç de devam etmektedir.

"TÜM HAK VE ALACAKLARI ÖDENDİ"

Şişli Belediyesi olarak mahkeme kararlarının da belirttiği üzere bu işçilerimizin tüm hak ve alacakları kendilerine ödenmiştir. Yapılan eylemin hak ve alacakların tesliminden ziyade, hukuksuz bir davranış olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Yaklaşık 3 bin çalışanıyla toplumcu, hesap verebilir ve şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda tüm Şişli halkına hizmet veren Şişli Belediyesi, bu kötü niyet ve amaçlar karşısında da adil duruşunu korumaya devam edecektir. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi