31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanı seçilen Muammer Keskin, göreve geldiğinden bu yana geçen 1000 günlük hizmet yolculuğunda hayata geçirilen projeleri kamuoyuyla paylaştı.

27 Aralık’ta Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’ndegerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına;  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,CHP PM Üyeleri Ünal Ceviköz, Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Turan Aydoğan, Zeynel Emre, Gökan Zeybek, CHP Şişli İlçe Başkanı Av. Tamer Özcanlı, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Ali Asker Ekici, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,
siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, Şişli Katılımcı Bütçe Mahalle Komitesi Üyeleri ve Şişlililer katıldı.

“İLK GÜNKÜ AŞKLA GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”

Hizmet dolu 1000 günlük yolculuğun heyecanını ve hikâyesini paylaşmak için sahneye gelen Şişli Belediye Başkanı Sayın Muammer Keskin, “30 yıldan fazladır siyasetin içindeyim, yani 10 bin günden fazla. Bizlere miras kalan toplumcu belediyecilik bayrağını Şişli’de dalgalandırmak için buradayım.Tam1000 gündür ilk günkü aşkla görevimin başındayım” sözleriyle konuşmasına başladı.

Şişli’ye bina, beton, kule, değil, ‘Eşit hizmet, temiz siyaset’ vadederek,‘başka bir yerel yönetim mümkün’ diyerekgöreve başladıklarına da işaret eden Keskin, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yalnız bir semtin değil,bütün Şişli’nin ışıklarını yakmak için kolları sıvadık. Belediye ve yönetime bakışımızda; ‘birlikte yönetim’ ana ilkemiz dedik. Mikro çözümler ve bireysel işler yerine, ‘sistem çözümleri ve ortak akıl’ dedik.1000günde önemli başarılara, yeniliklere ve değişime imza attık. Bunu bir ekip olarak başardık.”

“ONLARCA PROJEYİ ŞİŞLİ’YE KAZANDIRDIK”

Konuşmasında hayata geçirilen projelere de değinen Muammer Keskin, Türkiye’de ilk kez “Katılımcı Bütçe-Benim Bütçem”in Şişli’de başarılmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Şişli Belediyesi’nin 2022 yatırım ve faaliyet bütçesinin yüzde 52’sinin, yani 113 milyon liranın nereye harcanacağınadoğrudan mahallelerde karar verildi. Bu kararlardan bazıları2022’yi beklemeden hemen hayata geçirildi.Sadece katılımcı bütçe değil, hemen her alanda toplumcu belediyeciliği lafta bırakmadık, ‘Ulaşılabilir Başkan, Ulaşılabilir Belediye’ mottosuyla, Komşu Masa hizmetini devreye aldık. Doğaya ve çevreye sahip çıkan Komşu Kart’ı hayata geçirdik. Komşularımızın birçok ihtiyacı için düzenlenmiş kamusal alan olanMahalle Evleri işlerlik kazandı. Yılın tamamına, Şişli’nin her yerine yayılmış olan kültür – sanat etkinliklerimiz, sağlık hizmetlerimiz, bütün Türkiye’ye örnek olacak veterinerlik hizmetlerimizle öne çıktık. Engelli Koordinasyon Merkezi, İklim Eylem Planı, Kadın Danışma Merkezimiz gibi sayamadığımız daha onlarca projemizi Şişli’ye kazandırdık.

“KARA KIŞI BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Keskin, pandemi koşullarında ve derinleşen, ekonomik krizdedaha da önemli hale gelen sosyal politikalar hakkında şu bilgileri verdi: “Evde yemek yapmaya, en temel ihtiyaçlarını bile karşılamayakoşulları, durumu el vermeyen komşularımız var.Ağır ekonomik koşullar nedeniyle, hiçbir suçu olmadığı halde, nefes alamaz hale gelen daha çok yurttaşımız var.Şişli Belediyesi böyle günler için var.Göreve geldiğimizden beri 1000 gündür, mutfağımızdaki tencerenin ateşi hiç sönmedi,Gıda Bankası’ndan Aş Ortağım’a, Mahalle Mutfağı’ndanSosyal Mutfak’a birçok hizmetimizlekomşularımızın zor günlerine birlikte göğüs geriyoruz.İlk 1000 gün olduğu gibi, bundan sonra dainsan odaklı, hak temelli çalışacağız.Kimseye kapımızı kapamayacağız, kimseyi dışarıda bırakmayacağız,

Herkesi göreceğiz, herkesi duyacağız, Hep birlikte omuz omuza, el ele, kol kola

‘Kara Kışı’ da birlikte aşacağız.Yeni baharlara da birlikte çıkacağız.”

‘BELEDİYEMİZİN GELİRLERİNİ ARTTIRDIK’

Göreve geldiklerinde Şişli Belediyesi’nin gelirlerini arttırmaya dönük çalışmalar için kolları sıvadıklarını belirten Keskin, ‘Önceden aylık 35.000 TL’ye kiraya verilen akaryakıt istasyonumuz, 32 milyon 940 bin TL toplam bedelle 10 seneliğine kiraya verildi. Bilgi Üniversitesi’ne her parseli 1 liraya devredilen taşınmazlar, açılan davalar sonucunda kamuya yeniden kazandırıldı. 785 araçlık beş otoparkımız geri ve alında ve belediyemiz tarafından işletmeye başlandı. Üreticilik ilkemiz kapsamında Kemerburgaz’daki asfalt plentimiz yeniden faaliyete geçti. Fabrikamızla hem Şişli’nin hem de komşu ilçelerin asfalt ihtiyacını karşılayabiliyoruz’ diye konuştu.

‘SOSYAL HİZMETLERİMİZİ İNSAN ONURUNA YARAŞIR BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ’

Toplumu belediyecilik anlayışlarının en önemli yansımalarından olan sosyal destek hizmetlerini de sıralayan Keskin, ‘Sosyal Mutfak, Dikim Evi, Merkez Mahalle Mutfağı, Engelli Koordinasyon Merkezi, Mahmut Şevket Paşa Mahalle Evi, Ergenekon Mahalle Evi’miz hizmete girdi. Türkiye’de bir ilk olan Aş Ortağım Projesi hayata geçirildi. Hizmetlerimizi hayata geçirirken her komşumuzun insan onuruna yaraşır, sürdürülebilir yaşam koşullarına erişmelerini, sosyal ve ekonomik yaşama katılmalarını esas alıyoruz’ dedi.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

ŞİŞLİ BELEDİYESİ 1000 GÜNDE;

1.181.634 kişiye öğün sıcak yemek hizmeti, 16738 kişiye paket yemek dağıtımı, 132.900 kişiye ekmek dağıtımı, 1530 taziye yemeği, 29.610 komşusuna sosyaekonomik destek, 348 evde bakım hizmeti, 521 etkinlik, 905 çocuğa bilim evlerinden yararlanma imkanı, 5.429 kişinin katıldığı eğitimler gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi