Gazete yöneticilerimiz ve Silivri Temsilcimiz Salih Kepenek'e başkanlığını yaptığı Sulusaray ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin merkezinin Çorlu olduğunu ancak Silivri'de de şubelerinin bulunduğunu belirtti. Hedeflerinin aktif 600 üyeye ulaşmak ve orada dondurmak olduğunu vurgulayan Sinan Genç, "Amacımız gurbetteki tüm hemşehrilerimizi buluşturmak" diye konuştu.

'Trakya'da yaşayan Tokatlıları buluşturuyoruz'

Derneklerinin 2012 yılının Nisan ayında kurulduğunu belirten Başkan Sinan Genç, etkinlikleri ile ilgili olarak şunları söyledi; "Biz Ağustos ayının sonunda Ulaş piknik alanında istanbul ve Trakyada yaşayan Tokatlıları bir araya getirip tanışmayı, kaynaşmayı sağlayacağız. Tokat'ın her ilçe ve köyünün örf ve adetini yaşatmak istiyoruz. Gelenekleri yaşatmak kadar, Tokat'ın damak tadı olan bez sucuğu, Tokat kebabını, çemeni katmerini, çöreğini, yaprak sarması gibi zengin damak tatlarını tanıtmak da çok önemlidir."

'Tarihi değerlerimizi tanıtacağız'

İstanbul'da en fazla insanı yaşayan üçüncü kentin Tokat olduğuna, ancak bu güce paralel siyasal ve sosyal bir ağırlık oluşturamadıklarına dikkat çeken Genç, "Tokat Anadolu'nun en fazla göç veren illerinden birisi. Tokat gibi bir ilin böyle bir durumda kalması düşündürücü. Anadolu boşalıyor adeta, neden? Bizim topraklarımız nüfusumuzu rahatlıkla besleyebilir" diyerek, göç olayına dikkat çekti.
Konuşmasının devamında memleketinin değerlerinden bahseden Sinan Genç, şu ifadeleri kullandı; "Tokat'ın Alipaşa Hamamı'nı, Behzat saat kulesini, görkemli Tokat kalesini, Pazar ilçesinin dünya kültür miraslarından biri ola Ballıca Mağaralarını ve Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın bizlere emaneti olan Tokatımızı her yönüyle dünyaya tanıtmanın mücadelesini vereceğiz. Ayrıca Tokat Sulusaray Kaplıcaları (Çermik) termal tesislerinin tanıtımını yapıp; siyasilerin unuttuğu, tanıtmadığı, sahip çıkamadığı Sebastapolis Antik Kent'i, Nikopolis Krallığı'na başkentlik yapmış bir medeniyet şehri olan Sulusaray ilçesinin tarihine, kültürüne, geleneklerine sahip çıkmanın mücadelesini vereceğiz."
Dernek Başkanı Sinan Genç, Güngören'de faaliyet gösteren ve Tokat‘ın kanalı olan Kanal 60 TV'deki canlı yanından gazetemize geldiğini, gazetemizi iyi tanıdığını ve derneklerinin çalışmalarının duyurulmasında yararlanmak istediğini söyledi
 

Editör: Haber Merkezi