DİSK Genel-İş Sendikası kamu hastanelerinde örgütlenme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Taşeronlarda çalışan temizlik işçilerinin haklarını korumayı ve geliştirmeyi çalışmalarının merkezine koyan DİSK Genel-İş sendikası, büyümeye devam ediyor. Taşeron yasası çıktığından bu yana işçilerin insanca yaşaması için mücadele veren DİSK Genel-İş sendikası, 80 bin üyeyi aştı.

ADİL ÇİFTÇİ: 1087 HASTANE İŞÇİSİ DİSK GENEL-İŞ’TE ÖRGÜTLENDİ

DİSK Genel-İş Sendikası 2 No’lu Başkanı Adil Çiftçi, Bakırköy Devlet Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi, Bahçelievler Fizik Tedavi Hastanesi, Bahçelievler Ağız, Diş Hastanesi ve bunlara bağlı sağlık ocaklarında çalışan 1087 taşeron işçisinin Genel-İş’te örgütlendiğini açıkladı.

TAŞERON İŞÇİ GENEL-İŞ’TE ÖRGÜTLENDİ

Adil Çiftçi, “İstanbul’daki hastanelerde taşeron çalışanların büyük çoğunluğunu Genel-İş sendikamıza örgütledik. Bundan sonra diğer hastanelerdeki örgütlenme çalışmalarımız ve üye kayıt işlemlerimiz hızlanarak devam edecektir. Tüm işçilerin çalışma yaşamı kurallı, demokratik, sosyal haklı, toplu sözleşmeli, insanca yaşama hakkı elde edilinceye kadar mücadelemiz sürecektir” dedi. Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi