Halkalı Türkiye Şoförler Odası Başkanı ve Türkiye Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili İbrahim Yılmaz’ın organizasyonu ve ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılan federasyon başkanı Fevzi Apaydın, oda başkanlarını tek tek dinledi ve sıkıntıları yazılı olarak aldı. Florya’da bir restoranda buluşan ulaşım ve taşıma sektörünün temsilcileri, sektörün üst kademe temsilcisine içinde bulundukları sorunu önce sözlü anlattılar daha sonra alınan karara göre yazılı olarak sundular.

“KÖTÜ NİYETLİ ŞOFÖRLER AYRICA ZARAR VERİYOR”

Meslek temsilcilerinin aile içi bir toplantısı olarak adlandırılan buluşmaya katılan 39 ilçeyi kapsayan oda başkanları öncelikle pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelemediklerini ve bu buluşmanın çok önemli olduğunun altını çizdiler. Oda başkanları sırasıyla söz alıp temsilcisi oldukları esnafın sorunlarını dile getirdiler.  Başkanlar, çok sayıda esnafımız borcunu- taksitini ödeyemediği için aracını sattığının altını çizdiler. Bazı şoförlerinde farklı yollara saptığının ve mal sahiplerini devlet nezdinde zora soktuğunu dile getiren oda başkanları  “İşsiz kalan çok sayıda minibüs şoförü, işe başlamak için hiç bir talebi olmazken bir süre sonra mal sahiplerini sigortaya şikayet ederek sigortasız çalıştırıldıklarını söyleyerek mal sahiplerini zora sokuyorlar. Bu şekilde davranan bazı şoförler yüzünden araç sahipleri şoförle uğraşmak yerine aracını satarak meslekten çekiliyor veya şoför çalıştırmıyor. Meslek içi etik olmayan bu tür davranışları önlemek veya art niyetli bu kişilerin önüne geçmek için iktidar nezdinde önlem alınması gerekiyor.” dedi. 

Oda başkanları federasyon başkanı Fevzi Apaydın’dan bu konularda Ankara’da bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulması talep ettiler.

APAYDIN: SORUNLAR PALYATİF TEDBİRLERLE ÇÖZÜLÜYOR

Oda başkanlarının sözlü şikâyet ve sıkıntılarını dinleyen Türkiye Şoförler Ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, dile getirilen sıkıntılara tek tek cevap vermekle birlikte, tüm sıkıntıları ve beklentilerin yazılı olarak kendisine ulaştırılmasını da istedi.

Apaydın konuşmasında şunlara değindi: “Gün geçmiyor ki bir sorun çıkmasın. Sorunlar palyatif tedbirlerle çözülüyor. Yani, yasanın üzerinde uğraşarak değil. Akşamdan işi yapıyoruz sabah geliyoruz tabloya uymuyor. Fakat ülkemiz her gün gelişiyor belki biz o çağa ayak uyduramıyoruz ama o gelişmeye ayak uydurmak için de gerek ben gerek mesai arkadaşlarım gayret içerisindeyiz. Başarılmayacak bir şey yok ama geç oluyor inşallah güç olmaz.” SÜMEYRA DUĞAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi