İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un twitter üzerinden yaptığı yazılı açıklamada:

“Muğla Milas’ta devam eden orman yangınında, 4 Ağustos 2021 Çarşamba günü sabahından itibaren karadan ve havadan yapılan yoğun müdahaleler sayesinde yangının Kemerköy Termik Santrali’ne sıçraması engellenmiş, yoğun hava müdahalesi, kara tahkimatı ve diğer genel tedbirlerle saat 15.00’e kadar tüm bölgede yangınla ilgili kontrol sağlanmıştır.

Ancak, saat 15.00’en itibaren rüzgarın hızının 60 km'ye ulaşması sebebiyle yangın tekrar başlamış, yangının bu fazı da yine havadan ve karadan müdahalelerle engellenmiştir, Ancak; akşamüstü hava karardıktan sonra rüzgarın şiddetini daha da artırması ve yön değiştirmesi sebebiyle artan yangın, santralin bazı bölgelerine sıçramıştır.

Hadisenin bu noktaya gelebileceği konunun uzmanları tarafından daha önceden öngörüldüğü için santral kontrollü şekilde devre dışı bırakılmış ve personelin geçici tahliye prosedürü ivedilikli gerçekleştirilmiştir.

Yangının santrali tehdit ettiği ilk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu hassasiyetle takip etmektedir. Yine ilk andan itibaren bölgede bulunan ilgili üç bakanımız da tesisin yöneticileri ile birlikte yaşanan gelişmeler üzerine tahliyeye karar vermiş ve tahliyenin tamamlanmasının ardından santralden ayrılmışlardır

Tahliyenin ardından itfaiye acil müdahale ekipleri tarafından, durum tespiti için santral sahasında ilk incelemeler yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır

Halen, acil müdahale ekipleri tarafından santral sahasında inceleme ve soğutma işlemleri ile gerekli tüm emniyet tedbirleri edinmeye devam etmektedir. Soğutma işlemleri sabah saatlerinde havadan ve karadan devam edecektir.

Yangın mahalinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tam adımlar atılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Amaç devletimizi zayıf göstermek

"PATLAMA RİSKİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Yangının Kemerköy Termik Santraline sıçraması sonrasında, santral yetkilileri alevlerin santrali sardığını belirterek bölgenin tamamen tahliye edildiğini açıkladı. Santral yetkilileri patlama riskinin bulunmadığını, alevlerin sadece binaya zarar verebileceğini belirtti.

"OLUMSUZLUK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Termik santralinin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise "Santrali ve sağlığı tehdit eden bir durum yok. Standartlara aykırı bir emisyon tespiti yapılmadı, kömürlerin stoklandığı sahada da herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil" ifadelerini kullandı.KENT YAŞAM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Yeni haftaya enerjiyle  başlayacağız - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Editör: Haber Merkezi