Tokat konfederasyonu (TOKKON) ve Eyüpsultan Tokatlılar Derneği tarafından her yıl Muharrem ayının 10´uncu gününde geleneksel olarak düzenlediği aşure dağıtım etkinliği, bu yıl da devam etti. Toplamda 5 bin kişilik aşure Eyüpsultan Meydanında kurulan stantta vatandaşlara ikram edildi. Dağıtımların ikindi namazı çıkışında gerçekleşti. Organizasyona katılımın yüksek seviyede olduğu görüldü.

Etkinliğe 24. Dönem Tokat Milletvekili Sayın Hüseyin Gülsün, Eyüpsultan İlçe Kaymakamı Sayın İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Cevdet Yıldız, TOKKON Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, Eyüpsultan Tokatlılar Derneği Başkanı Cuma Ergün, AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz, AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Metin Çırpan, CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı Filiz Tunç Yıldırım, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Binali Özgül, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüysüz, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Emine Çelik, MHP MYK üyesi Sayın Güllü Yener, İstanbul İl Yönetiminden İl Genel Sekreteri Sayın Osman Gür, İl Başkan Yardımcısı Sayın Sezgin Çetin, Ufuk Tandoğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Adem Uçar, Arnavutköy MHP İlçe Başkanı Sayın Cihan Barut, HÜDAPAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, Almus Dernekler Federasyonu Başkanı Bahattin Yücel, Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyeleri, STK temsilcileri ve mahalle muhtarları ile birlikte yüzlerce Tokatlı ve Eyüpsultanlı katıldı.

“DERNEĞİMİZE GÖNÜL VERMEYE DAVET EDİYORUZ”

TOKKAN Başkanı Ahmet Yılmaz yaptığı konuşmada “Toplumları güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan bağların sağlamlığıdır. Bu bağları sağlam kılan da şüphesiz insanların birbirine karşı sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde olması, kederde ve sevinçte paylaşımcı olması, birbirini sevmekten asla vazgeçmemesidir. ‘İnsanların hayırlısı, insana faydalı olandır’ anlayışını şiar edinmiş bir toplumun mensupları olarak, yardımlaşma ve dayanışmanın getirdiği güzelliğin ve güç birliğinin daima farkında olmalıyız. Bu duygularla Eyüpsultan Tokatlılar Derneği olarak, tüm hemşerilerimizle bir araya gelmek iyi günde kötü günde bir arada olmak, sevinçlerimizi ve kederlerimizi paylaşmak üzere derneğimize gönül vermeye ve destek olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL”

Eyüpsultan Tokatlılar Derneği Onursal Başkanı Yıldız “Muharrem ayı içerisindeyiz. İçerinde aşure gününü barındıran bir ay. Bizim için insanlık tarihi için biz Müslümanlar için önemli hadiselerin yaşandığı ayın gününü yaşıyoruz. Eyüpsultan camisi önünde, büyük bir kalabalıkla buluştuk ve hemşerilerimize aşure tatlımızdan ikram ettik.” dedi.

Editör: Haber Merkezi