Karabük’te üniversite kurulmasıyla beraber TOKİ, gelen talep doğrultusunda bölgedeki yurt ihtiyacını karşılamak için şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Soğuksu Mahallesi'ne yurt binası yaptı. 6 yıl önce yapılan bin öğrenci kapasiteli, 14 katlı yurt binası bir türlü faaliyete geçmedi. 60 milyon liraya mal olan yurt faaliyete geçmeyince öğrenciler özel yurtlarda barınmak zorunda kaldı.

52 MİLYONA ALICI BULUNAMADI

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Karabük'ün yerel kanallarından, BRTV'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya konuyu Cumhurbaşkanlığı'na iletti. TOKİ de binayı satışa çıkarma kararı aldı. Bina için ilk olarak 52 milyon lira istendi fakat alıcı çıkmadı. Satış için 13 Ağustos'ta yeniden ihaleye çıkılacağı duyurulurken yurt binasının bedeli bu kez 32 milyon lira olarak belirlendi.

YURT LOBİSİ İDDİASI

Bir yetkili, yarı fiyatına satılacak olan yurt binasının üniversiteye uzak yapıldığının altını çizerek "Karabük'te 70 bin civarında yükseköğrenim öğrencisi var. İlde, çoğunluğu AKP'liler tarafından yaptırılan ve yurt olarak kullanılan binalar var. İldeki yaygın söylenti, oluşan yurt lobisinin, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bu binayı kiralamasını ya da almasını engelliyor. Bina yapıp devlete kiralıyorlar. Eğer bu yurt binası boş durmasa öğrenciler daha ucuza kalacaktı. Yurt binası üniversiteye uzak. Ancak bu sorun oluşturmazdı." dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi