Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Trabzon’u Küçükçekmece’ye taşımaya hazırlanıyor. Organizasyonun bir diğer paydaşı Küçükçekmece Belediyesi ile birlikte 23-26 Eylül tarihlerinde Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı’nda Büyük Trabzon Buluşması gerçekleştirecekler.   Dört gün boyunca Trabzon’un tarihi, turistik ve kültürel tanıtımı ile ilgili sunum ve paneller düzenlenecek. Trabzon’dan gelecek olan el sanatları ekipleri yöreye ait Trabzon Keşanı, kazaziye, telkari, hasır, mısır değirmeni ve bakır tezgahı gibi ürünleri İstanbullulara tanıtacaklar. İlk ve son gün yörenin olmazsa olmazı hamsi ve helva ikramı yapılacak. Küçükçekmece’de Karadeniz fırtınası esecek.

DOYA DOYA HORON

Dört gün boyunca doya doya horon tepilecek olan büyük organizasyonda Hülya Polat, Onay Şahin, Niyazi Koyuncu, Onur Atmaca, Hızır Dinçer, Eftelya Fettahoğlu, Erkan Yeşilyurt ve Uğur Albayrak gibi sanatçılar Trabzonlular  ve Karadeniz müziğini sevenlerle buluşacak.

AŞI, KAN BAĞIŞI, FORMA SATIŞI

Küçükçekmece İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün aşı standı ile aşılanmaya, Kızılay Kan Merkezi Standı ile kan bağışına, Trabzonspor’un TS Club Tırı ile Trabzonspor forma satışına katkı sunulacak. Trabzonspor’a ve Trabzon’a hizmeti dokunmuş ünlü isimlerin imza günleri düzenlenecek.

KABA “ KÜÇÜKÇEKMECELİLERİ BEKLİYORUZ”

Küçükçekmece Trabzonlular Derneği Başkanı Hafız Şirazi Kaba “Başta Küçükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Kemal Çebi olmak üzere bize paydaş olan belediyemize teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda maddi manevi katkısı çok büyük olan dernek yöneticilerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Trabzon’u İstanbul’a taşıyacağız. Büyük Trabzon buluşmamızda Trabzonlu ve Küçükçekmeceli hemşerilerimizi birbirleri ile kaynaştırmayı planlıyoruz. Bu nedenle tüm ilçe halkımızı bekliyoruz ” dedi. SERKAN HORUZ /KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi