RİO KARNAVALI’NI ARATMADI

Dünyanın dört bir yanından kültür ve sanat elçisinin renkli ve sıra dışı kostümleriyle gerçekleştirilen yürüyüşe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu kortej, dünyaca ünlü Rio karnavalını aratmadı.
Tünelden hareket eden, ülkelerin kendine özgün danslarının ve şarkılarının sergilendiği kortej Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklaması ile son buldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yaptığı açıklamadan sonra barışı temsil eden beyaz güvercinler gökyüzüne salındı. Kortej sonrasında Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk kondu.



“BÜTÜN İSTANBULLULARI BEKLİYORUZ”


Sevginin, dostluğun ve barışın en iyi pekiştirildiği etkinliklerin festivaller olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünyanın en çok ihtiyacı olduğu bu günlerde, pazartesi akşamı Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü üzerinde bin 600 dünya genci, el ele tutuşarak barış mesajları verecekler. Bütün dünyaya barış çığlıkları gönderilecek ve sloganımız olan sevgi birbirimize barış hepimize diyecekler. Bütün İstanbulluları bu festivale bekliyoruz” dedi.


DÜNYANIN EN İYİ KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi (CIOFF) tarafından iki yıl üst üste "Dünyanın En İyi Kültür ve Sanat Festivali" ödülüne layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali aynı zamanda da, CIOFF’un (A) Kategorisi’ndeki Türkiye’nin tek festivali olma özelliğini elinde bulunduruyor.
Dünyanın en iyi kültür sanat festivali unvanına sahip olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 31 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi