Beşiktaş Balmumcu’da faaliyete başlayan gündüz çocuk bakımevi artık çocukların ikinci evi gibi olacak. Kendini gençliğe ve çağdaş yaşama adayan Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adı artık bu gündüz çocuk bakımevinde yaşatılacak. Yoğun bir kalabalığın olduğu açılışta Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel de hazır bulundu. Kısa bir konuşma yapan Çelikel, “Kadınlar bu kreşler sayesinde artık daha özgür ve iş hayatında daha başarılı.

Çünkü çocuklarının güvende olduğunu ve güzel bir eğitim aldığı yerleri görünce kafaları daha rahat” dedi.

Başkan Hazinedar ise “Kadınların iş hayatında yer almasına olanak sağlayan böyle kurumların artması gerek. Eğitim sisteminde sabahçı-öğlenci anlayışı çok yanlış bir sistem. Bu sistem anneleri adeta mahkûm ediyor. İşte böyle kreşler bu gibi durumlara çare oluyor. Bu nedenle biz de Beşiktaş Belediyesi olarak bu ve bunun gibi birçok kreş ve bakımevini vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz.

Bu gündüz bakımevi de Beşiktaşımıza hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından bakımevinin açılış kurdelasını birlikte kesen Başkan Hazinedar ve Çelikel daha sonra çocuklar için her şeyin düşünüldüğü ve hazırlandığı alanları gezerek bilgi aldılar.

Beşiktaş Belediyesi tarafından her şey düşünülerek düzenlenen bakımevinde çocuklar kendilerini evlerinde gibi hissedecek.

Yaklaşık 200 çocuğa hizmet verecek şekilde düzenlenen bakımevinde 4 derslik, yemekhane, uyku odaları, oyun odaları ve çocukların rahatça oynayabileceği bahçeler yer almakta.
 
Editör: Haber Merkezi