Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve savaşını verdikleri demokratik değerler uğuruna katledilen ‘Demokrasi Şehitleri’ Sarıyer’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Uğur Mumcu ve diğer şehitler için bugün ilk tören saat 10:00’da CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve partililer Çayırbaşı’nda buluşup, PTT Evleri Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’na kadar yürüyüp, burada saygı duruşunda bulundu.

Saat 11:00’de ise Merkez Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda ADD, ÇYDD, Türk Kadınlar Birliği(TKB) ve Eğitim-İş Sendikası tarafından anma töreni düzenlenip, Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ve TKB Başkan Yardımcısı Bilge Karaduman törene katılanlara hitaben konuşma yaparken, ÇYDD Üyesi bir öğrenci de Uğur Mumcu’nun ‘Unutma Bizi’ başlıklı yazısını okudu.

Uğur  Mumcu ve Demokrasi Şehitleri için gerçekleştirilen anma töreni daha sonra Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Eski CHP Milletvekili ve Kültür Bakanı Dr. Alev Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı konferansı kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

Sarıyer’deki anma törenlerine CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Mutlu Köylüoğlu, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, Fadik Eker, Aysin Günen, Ekrem Tekçe, Mustafa Bakır, Ali Görgülüer, Mustafa Balcı, Özkan Sucu ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan, TKB Başkanı Hülya Demir, Eğitim-İş temsilcisi, CHP Kadın Kolları, CHP Gençlik Kolları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam)










Editör: Haber Merkezi