Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırılarla ilgili güncel bilgiler edindiğini ve sabah itibarı ile Rusya’nın Ukrayna’nın askeri tesislerine hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi. Ukrayna’nın tamamına saldırı yapıldığını ve söz konusu saldırının Kırım’dan, Belarus’tan Rusya’dan ve Donbas’taki cephe hattından da olmak üzere farklı noktalardan gerçekleştirildiğini ifade etti.

Buna paralel Ukarayna’da sıkı yönetim ilan edildiğini ve bu bağlamda Rusya ile diplomatik ilişkilerin feshi kararı alındığını açıklayan Bodnar; tüm Ukrayna silahlı kuvetlerinin savaştığını ancak halktan sivillerin de hayatını kaybettiği haberleri geliğini söyledi.

“Boğazları Kapatın”

Vasyl Bodnar; “Şuan için önemli olan Ukrayna’ya verilecek olan destektir. Buradan tekrar Türk devletine ve Türk halkına seslenmek istiyorum: Ukrayna’ya yardım ediniz. Bu bağlamda hava sahasının ve Rus gemileri için Çanakkale ve İstanbul boğazının kapatılması için çağrıda bulunuyoruz. İlgili resmi talebimizi Türk tarafına ilettik. Aynı zamanda Rus tarafına bir yaptırımın da uygulanmasını özellikle de Türkiye’deki Rus iş adamlarının mal varlığına el konulmasını talep ediyoruz. Savunma anlamında silahların temini konusunda, mali ve insani destek de bizim için önemlidir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Herkesi Birlik Olmaya Çağırıyoruz”

Bodnar “Bölgemiz tarihinde ilk defa nükleer silaha sahip bir ülke tarafından tehdtid görüyor. Herşeyden önce bunun zararını kadınlar ve çocukar görüyor. Savaş halindeyiz ve tüm dünyayı bu saldırıyı önlemeye ve savaşı durdurmak için birlik olmaya çağrıyoruz” diyerek açıklamasına son verdi.

Editör: Haber Merkezi