Cumartesi Günü ikindi namazı sonrası cami önünde toplanan kalabalık, Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da geçtiğimiz günlerde Müslüman Türk oldukları için şehit edilen 28 soydaşımız için gıyabi cenaze namazı kılınarak, katliamı gerçekleştiren Çin yönetimi protesto edildi.

İstanbul Ülkü Ocakları 3. Bölge Başkanı M. Suad Uzun’un okuduğu açıklamada, “Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzunca zamandan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Bu mücadelenin bir tarafında asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır.

Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan ve Müslüman Türkler olduğunda insan hakları beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle Mübarek Ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm manevi değerleri hedef alınmakta. Sözde “Demokrasi Havarileri” özlerindeki “Haçlı” ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar” dedi.

Orhan ŞİMŞEK/Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi