Küçükçekmece Ülkü Ocakları geçtiğimiz günlerde İkitelli köprüsü üzerinde kontrol noktasında görev yaparken şehit olan Bekçi Kansu Turan’ın adının şehit olduğu köprüye verilmesi talebiyle bir organizasyon düzenledi.

Bilindiği gibi İkitelli Köprüsü üzerinde 4 polis, 4 bekçiden oluşan Bağcılar Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden kaçan Önder Ç.’ye  "dur" ihtarı yapılmıştı. Alkollü olduğu için ihtara uymayan ve hızla kontrol noktasından kaçmaya çalışırken sürücü iki çarşı ve mahalle bekçisine çarpmıştı. Bekçi Kansu Turan hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. 

KÖPRÜYE PANKART ASTILAR

Bu olay nedeniyle Küçükçekmece Ülkü Ocakları İkitelli Köprüsü’ne ‘Şehit Bekçi Kansu Turan’ adının verilmesi talebiyle harekete geçti. Ülkü Ocakları mensubu 150 kişilik grup Halkalı 1. Etap’ta bulunan F3 Çarşısı önünden İkitelli Köprüsü’ne kadar pankart ve sloganlarla yürüdü. Şehitlik vurgusunun yapıldığı sloganlarla köprüye gelen Ülkü Ocaklı gençler adına Küçükçekmece Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Faruk Yıldırım bir açıklama yaptı. Yıldırım “ Bugün burada şehidimiz Kansu Turan’ı anmak ve adını yaşatmak adına toplanmış bulunmaktayız. Bizler bilmekteyiz ki askerimiz polisimiz ve gece kartalları olan bekçilerimiz Yüce Türk Milletinin huzurunu ve güvenliğini sağlamaya yeminlidir. Biz Ülkücüler de yeri geldiğinde mukaddes vatanımız uğruna şehadet şerbeti içmeye yeminliyiz.” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasının ardından şehit Turan ve tüm şehitler adına Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra İkitelli köprüsü üzerine “Şehidimiz Kansu Turan’ın adının İkitelli Köprüsü’ne verilmesini istiyoruz” şeklindeki Küçükçekmece Ülkü Ocakları imzalı pankartları köprüye asarak yetkili mercilere çağrıda bulundu.

TURAN AİLESİNDEN YILDIRIM’A TEŞEKKÜR

Köprüdeki program bittikten sonra Ocak Başkanı Yıldırım ve yönetim kurulu şehidin Bağcılar Göztepe Mahallesi’ndeki evine taziye ziyareti gerçekleştirdiler. Şehidin annesi, kardeşi ve yakınlarının hazır bulunduğu ziyarette aile mahkeme sürecinde kendilerinin yalnız bırakılmamasını istedi. Önder Ç.’nin hak ettiği cezayı almasını isteyen yakınları köprüye Kansu Turan adının verilmesi adına başlatılan kampanya  için Yıldırım’a teşekkür ettiler. Turan Ailesi, şehidin evinin bulunduğu mahallede yapımı devam eden bir parka da Bağcılar Belediyesi’nin Kansu Turan isminin vereceğini belirtti. Başkan Ömer Faruk Yıldırım ise “ Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde MHP Grubu köprüye şehidimizin adının verilmesi için bir önerge ile süreci başlatacak. İnanıyorum ki önce Küçükçekmece Belediyesi’nde oy birliği ile destek bulacaktır. Sonraki aşamada da asıl karar merci olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis’inde hem Milliyetçi Hareket Partisi Grubumuzun hem de Küçükçekmece Belediyesi’nin kendi meclisinde alacağı kararın takibini yapmasıyla muvaffak olacağımıza inanıyorum. Mahkeme süreçlerinde de hiçbir zaman sizi yalnız bırakmayacağız. Canımızı acıtan katil hak ettiği cezayı alacaktır” diye konuştu.

TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi