Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ‘Gençlik Buluşması’ başlığı altında düzenlenen ve belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan programda gençlerle bir araya geldi. Yıldırım; çocukluk yıllarından okul yıllarına, ailesi ve günlük yaşamına dair birçok konu hakkında merak edilenleri yanıtladı.

KIZILDAĞ: BİZLER BİTKİ TOPLUMU DEĞİL DUYGU TOPLUMUYUZ

Canlı yayın, ilk olarak İletişim Uzmanı ve Yönetim Danışmanı Şaban Kızıldağ’ın ‘Final Haftasında Mazeret Yok’ konu başlığıyla, öğrencileri motive eden semineriyle başladı. Kızıldağ, “İnsanın sağlıklı bir ruh haline sahip olabilmesi için; kendisini ve başkalarını sevmesi, sağlam bir inanca sahip olması gerekiyor” dedi. 3 B’den bahsederek konuşmasını sürdüren Kızıldağ, “Bana ne, ben bilmiyorum ve bahanemiz var diyoruz. Halbuki tüm bunlardan kurtulmamız gerekiyor. Bizler, bitki toplumu değil, duygu toplumuyuz” dedi.

Canlı yayın, “Başkan Özel” programıyla devam etti. Moderatör Affan Polat’ın hazırladığı ve öğrencilerin sorduğu soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Yıldırım, samimi cevaplarıyla gençlerin beğenisini topladı.

Moderatör Polat’ın, “Takip ettiğiniz bir dizi var mı Başkanım?” sorusuna Yıldırım, “Seksenler dizisini izliyorum” diyerek cevap verdi. Ardından, “aklınızda kalan bir kitap var mı?” sorusuna ise Yıldırım, Aliya İzzet Begoviç’in kitaplarından örnekler verdi.

İŞTE YILDIRIM’A YÖNELTİLEN SORULAR

Soru: Adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey nedir?

İsmet Yıldırım: Eşim, kitaplarım ve radyom

Soru: Tarihten üç önemli isimle bir masada oturmak isteseydiniz onlar kim olurdu

İsmet Yıldırım: Hz. Muhammed (S. A.V), Fatih Sultan Mehmet ve Sultan Abdülhamit Han olurdu

Soru: Hayatınızda seçtiğiniz rol model kimdir?

İsmet Yıldırım: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan.

Soru: Siyasete girmeseydiniz hangi mesleği yapardınız?

İsmet Yıldırım: Yine iş hayatında olurdum. Çünkü sevdiğim işi yapıyorum

Soru:  Başkan Bey bu enerjiyi nereden buluyor?”

İsmet Yıldırım: Küçüklüğümden bu yana çalışmayı seven biriyim. Hep çalıştım. Ama en önemlisi inandım. İnanmak da önemli.

Soru:  Torun mu? Çocuk mu

İsmet Yıldırım:  Torun bir başka güzel

YILDIRIM’A SÜRPRİZ VİDEO

Soruların ardından Yıldırım için hazırlanan sürpriz video yayınlandı. Videoda Yıldırım’ın çocukluk, gençlik ve aile hayatına ait fotoğraflar yer aldı. Ayrıca videoda kızı Asude Nihal Önalan’ın da duygu ve düşüncelerini dile getirdiği kısımda, duygusal anlar yaşandı. Son olarak Yıldırım’ın torunu İsmet Ömer de, dedesini çok sevdiğini söyleyerek tüm izleyenlerin yüzünde tatlı bir gülümseme bıraktı.

PROGRAM ŞARKILARLA, TÜRKÜLERLE DEVAM ETTİ

Gençlerin güzel enerjisiyle devam eden canlı yayın, Ümraniyeli Üniversite öğrencilerinden Solist Yusuf Emre Patır ve Gitarist Batuhan Yalçın’ın performansıyla daha da güzelleşti. Ardından sahneyi devralan Kadir Bozatlı ve Raşit Kaya’nın söylediği “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsüyle gençler hüzünlendi. Daha sonra gençler, sevilen rock grubu Duman’ın “Senden Daha Güzel” şarkısını hep birlikte söyledi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi