Sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirerek yardım çağrısında bulunan ünlü sanatçılar, acil yardımlar istediklerini söylediler. “Söz veriyorum” hashtag’i açan bazı ünlüler, yanan bölgelerde otel yapılması durumunda sahne almayacaklarını belirtti.

BURCU BİRİCİK “BU YANGINI UNUTMA”
"Kendime bir söz. Yanan ormanlık alanlarımıza yapılacak herhangi bir otele, işletmeye adımımı atmayacağım. Bundan öncekilere de atmadığım gibi. İçindeki bu yangını unutma, ciğerinin nasıl yandığını unutma!"

MURAT BOZ: ASLA SAHNE ALMAYACAĞIM
"Eğer bir gün yanan ormanlarımızın yerine turistik tesisler yapılırsa, o tesislerde asla sahne almayacağım."

“YANAN ALANLARDA SAHNE ALMAYACAĞIM”
Şarkıcı Kenan Doğulu da konuyla ilgili "Bugüne kadar bir doğa yangını sonrası inşa edildiğini bildiğim herhangi bir yerde sahne almam için gelen teklifleri kesinlikle reddettiğim gibi, bundan sonra da bu yanan alanların üzerindeki tesislerde şarkı söylemeyeceğime söz veriyorum" paylaşımında bulundu.

“YETER Kİ ŞU YANGINLAR SÖNSÜN”
Demet Akalın, yangın bölgesine yardım göndereceğini sosyal medya hesabında göndereceğini açıklarken gözyaşlarını tutamadı. Akalın, 2020’de Avustralya yangınında yanan ormanların 1.5 yıl sonraki durumlarını paylaşarak, “Doğa kendini toparlayacak, yeter ki şu yangınlar sönsün” ifadesinde bulundu.

PAMİR PEKİN YANGIN BÖLGESİNDE
Oyuncu Pamir Pekin, Muğla’da 5 gündür devam eden yangın söndürme faaliyetlerine katıldı. Pekin, yangın bölgesinde yaşadıklarını takipçileriyle paylaştı.

TÜRKAN ŞORAY: “GEREKLİ MÜDAHALELER BİN AN ÖNCE YAPILSIN”
"Kaç gündür herkes gibi benim de içim yanıyor. Çaresizlik içinde izliyorum. Ormanlarımız, ormanda yaşayan can dostlarımız, alev alev yanıyor ve vatandaşlarımız çaresizlik içinde, gözyaşlarıyla ateşle savaşırken umutla yangın söndürme uçaklarını bekliyor. Bu yangınlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızı minnetle anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum. Bu çaresizlik kaderimiz olmasın. Yürekten dilerim ki bu felaket bir an önce son bulsun. Bunun için gerekli müdahaleler bin an önce yapılsın."KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi