Gazetemize konuşan Güvercintepeliler en çok Suriyelilerden şikayetçi. Bir mahalleli, “Seçim öncesinde meydanlarda bu sorunu çözeceğini iddia eden devlet büyüklerimiz hala taşın altına elini koymuş değil. Suriyelilerin daha insancıl şartlarda yaşamalarını sağlayacak bir adım henüz atılmadı. Bu insanların diğer bir sorunu olan eğitim konusu ise belirsizliğini koruyor.Bir nesil eğitimsiz kalmamalı” diyor.

“Sosyalleşemiyoruz”

İmara açılan Güvrcintepe’de binalar yükseliyor. Güvercintepeliler soruyor: “Semtimiz imara açıldı ama sorunlarımız bitti mi? Bu dairelere taşınacak insanlar nerede sosyalleşecek? Okullar yeni öğrenciler için yeterli mi?”

Semt sakinleri streslerini atabileceği, ailece vakit geçirebilecekleri bir alan olmadığını söylüyor. İhtiyaçlarını sıralayan Güvercintepeliler, “Semtimizde vakit geçiremiyoruz. Avm, sinema, kültür merkezi ve kütüphanemiz yok” diyor.

İki okul tek bina

Semtte ‘iki okul tek bina’ sistemiyle eğitim-öğretim yapılan Başakşehir Altınşehir Lisesi ve Başakşehir Ticaret Meslek Lisesi ortak bir çatı altında faaliyet gösteriyor. Başakşehir Altınşehir Lisesi bu yıl son mezunlarını vererek kapanıyor. Bu okulda 2006-2010 yılında eğitim gören Songül Kaya, “Benim okuduğum yıllarda da binası yoktu. Hep sıkıntı yaşıyorduk. Bie bina sözü verilmesine rağmen söz tutulmadı. Daha kaç öğrenci mağdur olacak” dedi.

“Bankamatik var içinde para yok”

Semtlerinde banka olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, “21. yüzyılda yaşıyoruz; ama bir bankamız bile yok. En azından devlet bankası olsaydı. Bankamatik getirdiler; ama içinde para olmadığı için işlem yapamıyoruz. Başka semtlere gitmek zorunda mıyız?” diye soruyor.

Sibel GÜLERSÖYLER-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi