Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aşure ikramı etkinliğine AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır ve Müşerref Pervin Tuba Durgut ile Belediye Hilmi Türkmen önlüklerini giyerek vatandaşlara aşure dağıtımında bulundu.

“ZENGİNLİĞİMİZİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ AŞUREDİR”

Belediye Başkanı Hüseyin Türkmen “ Bugün 10 Muharrem, Aşure Günü dolayısıyla Üsküdar Meydanı’ndan hemşerilerimize aşure dağıtıyoruz. Bu aşureler şehitlerimizin, Kerbela şehitlerimizin, Hz. Hüseyin'in ve Ehli Beyt'in ruhunu anmak için güzel bir program. Biz millet olarak Sünni’siyle, Alevi’siyle, Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle aynen bu aşurenin malzemeleri gibi birbirimize renk, tat ve güzel bir armoni katıyoruz. İşte bu zenginliğimizin en güzel örneği de aşuredir.” dedi.

“KERBELA'NIN ANLAMINI HİÇBİR ZAMAN UNUTMUYORUZ”

Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise, “Üsküdar Meydanı’nda gelenekselleşen bir hareketi tekrardan yapıyoruz. Üsküdar Belediye Başkanımızın organizasyonuyla aşure ikramımız var. Kerbela'nın anlamını hiçbir zaman unutmuyoruz, rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ÖRNEĞİ”

Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut da, “Üsküdar Meydanı’nda bu güzel etkinlikle beraberiz. Üsküdar Belediyesi’nin organize ettiği aşure dağıtımı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin örneği.” dedi. SIDDIKA BAYLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi