KASİS ÇALIŞMASI YETERSİZ

Geçtiğimiz Haziran ayında açılan Karlıbayır ve Haraççı yoluyla ilgili defalarca üst geçit talebinde bulunmalarına ve çok sayıda can kaybı yaşanmasına karşın, yalnızca kasis çalışması yapıldığını belirten vatandaşlar, yaklaşan kış mevsimi öncesinde yetkililerin konuya duyarlılık göstererek gerekli çalışmaların yapmasını istedi.

‘KARLIBAYIR VE HARAÇÇI YOLU BU HALİYLE TEHLİKE SAÇIYOR’

Güney Çevre Yolu 2. Etap Karlıbayır ve Haraççı yolunda yalnızca bir tane trafik ışığı bulunduğunu, bununda araç ve yaya trafik sirkülasyonu hesaplandığında yetersiz kaldığını söyleyen vatandaşlar, yolun hem geniş hem de iniş çıkışlı yokuş şeklinde olduğunu belirterek, okul sağlık ocağı ve cami gibi kamusal alanlara giden vatandaşlar için de tehlike saçtığını belirttiler.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİ DE ŞİKAYETÇİ

Yola yapılan kasis çalışmalarından şikayet eden sürücüler de, kasislerin çok yüksek olduğunu, araçlarının hasar gördüğünü ve fark edilmediği anda da direksiyon hakimiyetini kaybetmeye sebep olacağını belirterek, yolun yeniden incelenerek kış mevsimi gelmeden gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

OKULLAR AÇILMADAN EL ATILMALI

Konuyla ilgili görüştüğümüz Karlıbayır Mahalle Muhtarı Ekrem Yılmaz, kendisine gelen pek çok şikayet doğrultusunda yetkili kurumlara yardım çağrısında bulunduğunu, hem ilçe hem de büyükşehir belediyesine okullar açılmadan önce konuya el atmaları talebinde bulunduğunu söyledi.

Beyaz Masa’ya yapılan şikayetler sonucu bölgeye gelen yetkililerin incelemelerde bulunduğunu duyduklarını, bir vatandaşın üst geçit talebiyle ilgili şikayetine ise “Uygun bulunmamıştır” yönünde cevap geldiğini söyleyen Muhtar Yılmaz, gelen cevapta ayrıca “Bahse konu yerde güvenli yaya geçişlerinin sağlanabilmesine ilişkin sinyalizasyon kararı alınmış ve uygulamacı birime iletilmiştir'” şeklinde bir açıklama olduğunu söyledi.

“Neye göre, kime göre üst geçit yetersiz” diyerek yetkililerden cevap bekleyen vatandaşlar, “Yeterli olması için daha kaç canın kaybedilmesi gerekiyor” diye sordu.

TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi