CHP Çatalca İlçe BAşkanlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk anıtna çelenk sunma töreni düzenledi. Törene CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Seddar Çoban’ı vekaleten Başkanvekili Eftal Korkmaz, yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı. CHP Çatalca İlçe Başkanvekili Eftal Korkmaz tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirildi.


Korkmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet demokrasidir. Ulu önderin ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ İlkesiyle perçinlediği cumhuriyetimizin temelinde demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı vardır. Bu yüzdendir ki hukukun üstünlüğüne inanmış olan bizleri bugün vermiş olduğumuz demokrasi mücadelesinin temelinde cumhuriyetin kuruluş ilkeleri vardır.”

“MEVCUT İKTİDAR  HALKI AÇLIK VE SEFALETLE KARŞI KARŞIYA BIRAKMIŞTIR”

Cumhuriyet ekonomik bağımsızlıktır. Ulu önderin ‘Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa kazanılan zaferler kalıcı olmaz.’ uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir. Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış, yorgun olan ülkemizde 1923 - 1938 yılları arasında 40 fabrika kurulmasıyla ekonomik bağımsızlık için yol alınırken bugün geldiğimiz noktada mevcut iktidar ulu önderin yol haritasında sapmış cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını tek tek satarak ülkeyi dışa bağımlı yapmış halkı açlık ve sefaletle karşı karşıya bırakmıştır.”

“DİN TEMİZ DUYGULAR İÇERİSİNDE VİCDANLARDA YAŞASIN DİYE VARDIR CUMHURİYET”

“Cumhuriyet laikliktir, ümmetçi anlayışın ve ‘Keşke savaşı Yunan kazansaydı da şeriat sürseydi.’ diyen feslilerin ve onu hastane odasında ziyaret edenlerin karşısındadır. Kimse siyasete alet etmesin din temiz duygular içerisinde vicdanlarda yaşasın diye vardır cumhuriyet. Ancak bugün camilerin içine bile siyaset sokularak sadece laiklik ilkesine değil dine bile büyük zarar verilmiştir.”

“ÜLKEYİ YÖNETENLER HUKUKA İNANCIN KALMAMASINA SEBEP OLMUŞLARDIR”

“Cumhuriyet hukukun üstünlüğüdür. Kuvvetler ayrılığını benimser. Hukukun, yürütme ve yasamadaki denetimini esas alır. Bugün ülkeyi yönetenler adaletin mülkün temeli olduğunu unutmuş hukuku ayaklar altına almış, halkımızın adalete ve hukuka inancının kalmamasına sebep olmuşlardır. Ulu önderin ‘Bir gün söylediklerim bilime aykırı düşerse bilimi seçin’ dediği gibi cumhuriyet bilimdir, irfandır, ilimdir. Araştırmayı tartışmayı teşvik eder hurafeyi reddeder.”

“CUMHURİYET HALKI AÇKEN SARAYLARDA LÜKS İÇİNDE YAŞAYANLARI REDDEDER”

“Cumhuriyet kadın demektir. ‘Kadınlara şiddet abartılıyor’ diyenlerin değil ulu önderin ‘Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ dediği gibi kadına değer vermektir cumhuriyet.  Cumhuriyet eşitliktir. İnsanı hangi etnik köken din, mezhepten geldiğine önem vermez herkesi eşit bir yurttaş olarak kabul eder. Cumhuriyet, Hasan Hüseyin’i Kerbela’da şehit edenlerin, Nesimi’nin derisini yüzenlerin, Hallac-ı Mansur’u asanları, Kubilay’In başını kesenleri, Maraş’ta Esma Suna’yı, 6 aylık Yılmaz Baz’ı, 14 yaşındaki Ali Tıraş gibi yüzlerce insanımızı katledenleri, Madımak Oteli’nde 33 aydınımızı yakanları, ülkeyi parsel parsel FETÖ’ye satanları, halkı açken saraylarda lüks içinde yaşayanları reddeder.”

“GERİ DÖNÜŞE YOL VERMEYECEĞİZ”

“Tüm bu saydıklarımızdan dolayı bugün ülkeyi yöneten zihniyet Atatürk ve onun kurduğu cumhuriyete düşmandır. Biz de işte tam burada bu yüzden 1923 ruhuna ve Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine her zamankinden daha da sıkı sarılarak bu saldırılara göğsümüzü siper ediyoruz ve edeceğiz. Kimse heveslenmesin. 1923 öncesine kimse heveslenmesin. Vahdettin’lerin, Damat Ferit’lerin dönemine geri dönüşe yol vermeyeceğiz.” SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi