Sefaköy'de Radisson-Sas'da gerçekleşen 14. seçimli Olağan Genel Kurulu toplantısı geniş katılımla yapıldı. Mevcut Başkan Vedat Çiftçi'nin başkan adaylığında tek liste olarak gerçekleşen seçimin oylamasında yeni liste oy birliğiyle seçildi.

'MESLEKİ ANLAMDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI'

Vedat Çiftçi, "1976 yılında kurulan derneğimiz, ülkemizde mali müşavirlik meslek mevzuatının oluşumunda büyük görevler almış ve önderlik etmiştir. Mesleğimizin çatısını oluşturan 3568 sayılı meslek yasasının 1989 yılında yürürlüğe girmesiyle mesleki standartlarımız belirlenmiş, mesleki faaliyetlerimizin çağdaş ölçülere ulaşması anlamında önemli bir adım atılmıştır" dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN CEZALANDIRILMASINDAN VAZGEÇİLMELİDİR

Çiftçi, "1989 yılından bu yana mesleğimizde çok şey gelişti, elle defter tutulurken şimdi elektronik ortamda defter tutuluyor, fatura defter dönemlerini yaşarken teknolojinin de katkısıyla gelinen nokta çok önemli. Ancak her alanda bu kadar gelişme sağlanırken, hâlâ meslek yasasının değişmediğini görüyoruz. Değişmeyen bu yasa ve ekonomik nedenlerden dolayı her geçen yıl esnaf sayısı azalmakta olup bu olumsuzluktan en çok sıkıntıyı yine bizim meslektaşımızdır çekmektedir" diye konuştu. Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi