Kendi yaşamlarıyla da topluma örnek olan sanatçı, edebiyatçı, akademisyen,  iş insanı ve sivil toplum örgütleriyle yerel yöneticilerin ödüllendirildiği gecede konuşan B2B-Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu Başkanı Mehmet Gözcü, ”sürdürülebilirlik için dünya, yeni ekonomi arayışında. Kentin kültürüne, sanatına, mimarisine, ekonomisine katkı sağlayan iş insanı, yerel yönetici, sanatçı, edebiyatçı, bilim insanı ve çevreye duyarlı kişi ve kurumları ödüllendirmek, bizleri de onurlandırıyor. Toplumsal duyarlılığı yüksek, itibarı yüksek, çok değerli juri üyelemizin oylarıyla belirlenen bu ödülleri kazananları tek tek kutluyorum. Ayrıca ödül törenlerimize katılarak, bizleri yüreklendiren, daha büyük bir sorumlulukla bu işi sahiplenmemizi sağlayan siz konuklarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.



B2B-Prestige Uluslararası İlişkileri Geliştirme Platformu’nun organize ettiği “Yaşama Değer Katanlar” akşamına katılan davetliler, hoş anlar yaşadı. Malum pandemi koşullarından bu yana uzunca bir süre bir araya gelememiş davetli topluluğunun birbirlerini gördüklerindeki sevinçleri yüzlerinden okunuyordu.

Ödül alanları tesbit ederken yoğun çalışan jüri üyeleri ve yürütme kurulu, verilen emeklerin taçlandığı geceden son derece memnunlardı.

 Bu yıl da kentin, ekonomi, bilim-sanat-kültür hayatının gelişmesine ve doğanın korunmasına katkı sağlayan kişi ve kurumlarının ödüllendirildiği Yaşama Değer Katanlar Ödülleri’nin temelini oluşturan ve bu yılki temaya  katkı sunmuş ödül sahiplerini belirleyen   değerli jüri üyeleri, ülkemizin  sevilen sayılan sanatçı - yazar -diplomat - akademisyen - yerel yönetici-çevreci –iş insanı ve sivil toplum örgütü, önderlerinden oluşmuştu. Davetliler de sohbetlerde, özellikle jüri üyelerine ve yürütme kuruluna teşekkürlerini ilettiler.

Geceye, konsoloslar, kültür sanat insanları, iş dünyası, basın temsilcileri, akademik çevreler ve sosyal hayata duyarlı özel insanlar katıldı.

Sohbetler esnasında kulağımıza çalınanlar şöyleydi:

 

“2000’li yıllar kentlerde yaşayanlar için çok kolay geçmedi. Daha yaşanabilir kentlerin oluşması için mücadelenin zorunlu olduğu yılları yaşıyoruz. Bununla beraber, her türlü zorluğa rağmen, geleceğe umut taşıyan, kentlere özen katan, insanların ve diğer canlıların  yaşamına etki eden, olması gereken kurumları tüm zorluklara rağmen yaşatan çok değerli kişi ve kurumlarımız var. Yaşama değer katan, proje üreten, rol model olan bu kişi ve kurumları yüreklendirmek, onurlandırmak çok önemli.”

 

Konuklar ayrılırken daha büyük sorumlulukla yola devam edecek Prestij Yürütme Kurulu’nu tebrik edip seneye tekrar buluşmayı dilediler.

 

 

 

ÖDÜL ALANAN KİŞİ VE KURUMLARIN LİSTESİ:


1. Kültür ve Sanat Ödülü: Oyuncu Levent Üzümcü
2. Kadın ve Çocuk Hakları Ödülü: İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu
3. Turizm Ödülü: Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin
4. Hassas Ekonomi Ödülü: Prof. Dr. Emre Kongar
5. Hassas Ekonomi Ödülü: Doç. Dr. Oğuz Demir
6. Ticari Diplomasi Ödülü: Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odaşı (BULTİŞAD) Direktörü Emrah Sazak
7. Kadın Girişimci Ödülü: Demet Mutlu
8. Medya Ödülü: Dünya Gazetesi YKB Hakan Güldağ
9. Sivil Toplum Ödülü: Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem
10. Hayvan Hakları Ödülü: Hayvan Hakları Federasyonu (FAYTAP) YKB Av.Ahmet Kemal Şenpolat
11. Hayvan Hakları Ödülü: Gazeteci Yazarı Aktivist Zülal Kalkandelen
12. Yerel Yönetim Ödülü: Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu
13. Yerel Yönetim Ödülü: Avcılar Belediye Başkanı Av.Turan Hançerli
14. Sosyal Sorumluluk Ödülü: Elim Sende Platformu
15. Engelli Hakları Ödülü: Yüzme Antrenörü Karin Öcal
16. Bilişim Ödülü: Logo Yazılım A.Ş. YKB Tuğrul Tekbulut
17. Gençlik İstihdam Ödülü: BadiWorks Gençlik İletişim Ajansı
18. Çevre ve Doğa Ödüllü: İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın

Editör: Haber Merkezi