Hangi ilçede, hangi sorun var ise; özenle, titizlikle oraya gittik, çalışmamızı yaptık, analizlerini yaptık diye vurgu yapan İmamoğlu "Öncelik neyse, o öncelik doğrultusunda işimizi yaptık. 39 ilçe belediye başkanımızın tamamıyla da sağlıklı diyalog kurma konusunda, çok özenli çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ"

Ekrem İmamoğlu "Çok şükür biz şimdiye kadar sizlerin hayatlarını kolaylaştıracak ve çocuklarımıza güzel bir gelecek sunacak projelerimizi hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Aynı gayret ve istekle bu yılın sonuna kadar her ne kadar 150 proje desek de bunun sayısını 180’e belki 200’e kadar çıkaracak bir başarıya da imza atacağız. Bu şehre değer katmak için canımızı dişimize takacak, var gücümüzle çalışacak ve gerçekten ülkemizin daha sağlıklı bir geleceğe kavuşması için sorumluluğunun bilincinde olan yönetim olarak en güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

YAPILAN ÇALIŞMA BİLGİSİ

Çalışmalar, Haziran 2019 ‘da başladı. Yetersiz kesite sahip ve kullanım ömrünü tamamlamış atıksu ve yağmur suyu hatları yenilendi. Uzun yıllardır kronik sorun haline gelen; Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Enver Adakan Caddesi, Liman Yolu Caddesi, Osman Gazi Caddesi, Demokrasi Caddesi gibi ana arter ve sokaklarda atıksu ve yağmursuyu ayrımı yapılarak su baskınları önlendi. Ayrıca ilçenin önemli derelerinden olan Kavaklıdere ile Çukur Bostan derelerinin de ıslahları tamamlandı. Böylece, bölgede yaşanan su baskınlarından ve atıksulardan kaynaklanan çevre kirliliğinin de önüne geçildi. Marmara Denizi’ne akan atıksular da engellenerek Ambarlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırılması sağlandı. Çalışmalar kapsamında, toplam 45 bin 570 metre atıksu, 20 bin 700 metre yağmur suyu kanalı ile 5 bin 5 metre dere ıslahı yapıldı. Projeyei 20198 Haziran’dan itibaren 880 milyon lira harcandı. Yatırımların toplamı, devam eden projeler sonunda 1,6 milyar lirayı bulacak. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi