CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, boşaltılması için 31 Ağustos'a kadar süre tanınan Rami Gıda Çarşısı'nda esnafı ziyaret etti. Tekin, yaklaşık bin 200 işyeri bulunan Eyüp Sultan'daki Rami Gıda Çarşısı'nda esnafın sorunlarını dinledi. Başakşehir’de kurulan yeni İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'na gitmeleri için karşılaştıkları baskıdan şikayet eden esnaf, üyesi oldukları derneğin de kendilerine sahip çıkmadığını anlattı. İstanbul Gıda Toptancılar Çarşısı'ndaki dükkanlar için astronomik rakamlar istendiğini belirten bir esnaf  “Esnafın alım gücü kalmadı. Yönetimde bulunan bazı edepten, ahlaktan yoksun arkadaşlar, sektör dışındaki insanlara dükkanları sattılar. Kayabaşı denilen yerde yol yok, metro yok. Bu yorgun ekonomide bizi tazyikle oraya göndermeye çalışıyorlar” dedi.

“ARTIK YORULDUK”                               

Bir esnaf, "Dönemin Belediye Başkanı Bedrettin Dalan ve o günkü hükümetin geçici bir projesiyle biz Rami’ye geldik. 36 yıldır iktisadi hayatımıza burada devam ettik. Hepimiz kısmen kamu hizmeti görüyoruz. Hiçbir zaman devletin karşısına çıkan arkadaşımız olmadı. Vergimizi verdik bu pandemide. Yüzde 15 kapasiteye düştük, ama devletimizden para talebinde bulunmadık. Hep kendimizi sübvanse ettik. Ama artık yorulduk” diye konuştu.

 “NE OLUR DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYİN BİZDEN”

Ekonominin çok kötü olduğunu, işlerinin iyi olmadığını anlatan esnaf, "Esnaf çok yorgun vekilim. Şu an annesi babası ölmüş yetim çocuklar gibi kaldık. Ne olur desteğinizi esirgemeyin bizden” diye konuştu.

"BİR KOLİ SUYUN FİYATI 4 AYDA YÜZDE 30 ARTTI"

Tekin'in gıda fiyatlarındaki artışı sorması üzerine esnaf, bir koli su fiyatının 4 ayda yüzde 30 arttığını söyledi. Esnaf, "Sofraların vazgeçilmezi olan kırmızı mercimeğin toptan fiyatı 8 liraydı, şu an da 12 lira. Ben bunun uzmanıyım, 50 yıldır mercimekçiyim. Öbür tarafta yağ, 142 liraydı 18’lik yağ, şu an 250 lira" dedi.

"ANADOLU'DA ÜRETEN KALMADI"

1971'de 3 milyon olan İstanbul nüfusunun kayıt dışı olanlarla birlikte 30 milyonu bulduğunu belirten esnaf, "Anadolu’nun nüfusunu bitirdin, büyükşehirleri ranta çevirdin. Ne oldu? Anadolu’da üreten kalmadı.” dedi KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi