31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyaset çevresi bir hayli hareketlendi.  Gelecek Partisi ile siyasete dönen eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından, uzun yıllar ekonomi bakanı olarak hizmet veren Ali Babacan'da Demokrasi ve Atılım Partisi'ni (DEVA) kurmuştu. Daha birçok ismin yeni parti hazırlığı yaptığı süreçte,  Kuva-ı Milliye Hareket Partisi adıyla yeni bir parti kuruluyor.

FARKLI BİR PARTİ İDDİASI GÜNDEME GELDİ

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan gibi isimlerin yeni bir parti kuracağı iddia edilirken farklı bir parti iddiası gündeme geldi.

İSMİ AÇIKLANDI

Yaklaşık 70 avutkat tarafından kurulacağı iddia edilen yeni partinin isminin Kuva-ı Milliye Hareket Partisi olacağı öğrenildi. Partinin Genel Başkanlığını avukat Okan Gündüz'ün yapacağı bildirilirken resmi açıklamanın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda yapılması bekleniyor.

3 FİDAN’I MEZARLARI BAŞINDA ANDI

Öyle ki geçtiğimiz günlerde Türkiye siyasetinde önemli bir sembol olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı mezarları başında anan Okan Gündüz,  "İdam sehpasındaki son sözleri 'Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye' olan, bu ülkenin vatansever evlatlarını, Deniz Gezmiş'i, Yusuf Aslan'ı ve Hüseyin İnan'ı hasretle anıyorum. Unutmayın, vatan onu parsel parsel satanların değil, uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır!" dedi. Ayrıca sözlerine ‘Ne Mutlu Atatürkçü Türküm’ diye nokta koyan Gündüz, bu sözleri ile de yeni kurduğu KUVA-YI MİLLİYE HAREKÂTI PARTİSİ’nin nasıl bir parti tüzüğüne sahip olacağının da ilk işaretini verdi.

Editör: Haber Merkezi