Üniversite Hazırlık Kursu öğrencileriyle söyleşide bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, üniversitenin önemine vurgu yaparak, ders çalışırken istikrarlı bir şekilde ilerlemek gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, Ümraniye’nin gelecekte çok daha iyi bir ilçe olması için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek, belediye binası önündeki meydana yapılan Millet Kıraathanesi’nin de kısa zaman içerisinde hizmete açılacağının müjdesini verdi. Kültür, sanat ve spor alanlarındaki yatırımlarla, Ümraniye’nin her geçen gün değiştiğine değinen Yıldırım, “Sizler, bizim için çok kıymetlisiniz. Bu yüzden sizlerden isteğimiz, öncelikle medeniyet ve kültür ikliminizi tanıyın. Sonra hayata dair her şeyi öğrenin. Ondan sonra da fikri dünyanızı geliştirin. Şu an okulunuza konsantre olup, en iyi üniversitelerden mezun olmayı hedefleyin. Biz sizler için var gücümüzle çalışıyoruz. Siz de ülkemiz ve geleceğiniz için var gücünüzle çalışın.” dedi.

“GELENEKLERİMİZ, BİZE ÖĞRETMENLİĞİN NE KADAR SAYGIN BİR MESLEK OLDUĞUNU ÖĞRETİYOR”

Yıldırım daha sonra Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler için bir program düzenlenen programa katıldı. Programa Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ve çok sayıda öğretmen katıldı. Program Solist Aslı Yağız ve Müzisyen İhsan Demirer’in performansıyla başladı.  Programda tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Yıldırım, “İnancımız ve tarihten gelen kadim geleneklerimiz, bize öğretmenliğin ne kadar saygın bir meslek olduğunu öğretiyor” dedi. Yıldırım, Ümraniye Belediyesi’nin kültür ve eğitim alanında yaptığı çalışmalara da değinerek, ilçeye kazandırılacak olan 4 kütüphaneden bahsetti. Belediye meydanına 500’e yakın öğrencinin yararlanabileceği bir kütüphaneyi bitirmek üzere olduklarını söyleyen Yıldırım, 2019 yılında 220 bin ziyaretçinin geldiği kitap fuarından söz ederek, fuarın ikincisinin de yoğun ilgi gördüğünü belirtti. “Gelecek çocukların eğitimindedir.” diyerek konuşmasına devam eden Yıldırım, “Rabbim yardımcınız olsun. Öğretmenler Gününüzü en içten dileklerimle tekrardan kutluyor, Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

 Program, Ümraniye Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hizmete açılan AVM Kütüphanesinin gezilmesiyle sona erdi.   KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi