Silivri Belediyesi ve hayırseverler iş birliği ile ilçeye kazandırılan sağlık kurumlarına bir yenisi daha eklendi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın gayretleriyle trampa yöntemi ile belediye bünyesine kazandırılan 480 metrekare alan üzerine modern bir Aile Sağlığı Merkezi inşa edildi. E-5 yan yol üzeri Bölge Trafik İstasyonu yanında inşa edilen ASM içerisinde; tıbbi müdahale odası, gebe ve bebek izlem odaları, kan alma ve aşı odası, tıbbi malzeme odası ve beş adet muayene odası bulunuyor. Günümüz ihtiyaçlarına uygun, modern, şık ve fonksiyonel tasarımı ile dikkat çeken Dr. Cemal Kozanoğlu Aile Sağlığı Merkezinde beş hekim ile vatandaşlara hizmet veriliyor.

 “BAŞKAN YILMAZ’IN YOĞUN ÇABALARINI İZLİYOR VE TAKDİR EDİYORUZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Aile Hekimi Dr. Veli Hür, “Uzun uğraşlar ve yoğun bir çaba sonucu inşaatı tamamlanan aile sağlığı merkezimizin açılış töreni için bir aradayız. Aile sağlığı merkezimizin arsasının temini ve binanın inşası ile ilgili göstermiş olduğu yoğun çabalardan dolayı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca halkın sağlık hizmetlerine erişimi ve daha iyi hizmet alması konusundaki yoğun çabalarını izliyor ve takdir ediyoruz. Ben, Silivri’ye sağlık alanında çok değerli hizmetleri olan Dr. Cemal Kozanoğlu’nu ve aile sağlığı merkezimize büyük yardımları bulunan merhume Müjgan Göçmen ve merhum Seyfettin Göçmen’i rahmetle anıyorum. Aile sağlığı merkezimizin Silivri’ye hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 “KÜLTÜRDEN SANATA, EĞİTİMDEN SPORA BİRÇOK HİZMET YAPILIYOR”

Törende yaptığı konuşmada Dr. Cemal Kozanoğlu Aile Sağlığı Merkezinin yapım aşamasıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Yılmaz, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum ki inşa etmiş olduğumuz bu sağlık ocağının yapımı hiç kolay olmadı. Çünkü Piri Mehmet Paşa Mahallemizde depreme karşı yapılan incelemeler neticesinde yıkılması gereken ve tebligatları yapılan 50. Yıl Sağlık Ocağının yerine bir sağlık ocağı yapabileceğimiz alan bulmakta zorlandık. En sonunda burayı Çeltik’te yaşayan Aldemir ailesinden takas yöntemi ile belediyemizin bünyesine kazandırdık. Ben Aldemir ailesine, bize göstermiş oldukları anlayış için teşekkür ediyorum. Kültürden sanata, eğitimden spora Silivri’de artık birçok hizmet gönüllüler, sponsorlar ve hayırseverler tarafından yapılıyor. Dr. Cemal Kozanoğlu Aile Sağlığı Merkezi de yine hayırseverlerin desteği ile ilçemize kazandırıldı ve Silivri Belediyesinin kasasından tek kuruş çıkmadı. Tek iklimin hoşgörü iklimi olduğu; aynı zamanda vefanın, vefa duygusunun da yaşatıldığı bir şehir Silivri. Bu nedenle aile sağlığı merkezimize Silivri’de sağlık, eğitim ve kültür alanında çok önemli hizmetler vermiş, kentin tarihi miraslarının ortaya çıkarılması konusunda da kıymetli çalışmalara imza atmış Dr. Cemal Kozanoğlu’nun ismini vermeyi uygun gördük.” dedi.

 “İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ADRES OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuşmasına Silivri’de sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili devam eden Yılmaz, “Bütüncül bir anlayışla hizmet ettiğimiz Silivri’ye bugüne kadar 3 adet sağlık ocağı, 3 adet sağlık evi kazandırdık. Ayrıca ilçemizde ihtiyaç duyulan tüm sağlık evlerini yeniledik. 2 adet 112 acil servis istasyonunu bitirip Sağlık Bakanlığımıza tahsis ettik. Silivri’de 5.000 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde; verem savaş dispanseri, 11 hekimli sağlık ocağı, 112 acil servis istasyonu ve sağlıklı yaşam merkezinin olacağı İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün ihalesi de inşallah bu ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Biz eğitimden sağlığa, spordan kültüre kadar pek çok alanda yaptığımız hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Silivri Belediyesi olarak; kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olmaya devam edeceğiz” dedi. SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi