İBB’nin ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumu Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Meclisteki partilerin grup başkanvekillerinin sırası ile konuşarak İstanbul’un sorunlarını ele aldığı oturumda, MHP adına konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise iki önemli soruna değindi. Bunlardan biri CHP grubu tarafından BELTUR bünyesine katılmak istenilen ‘’Shopping Shop’’ isimli uygulama olurken, diğeri ise küresel salgın korona virüs döneminde minibüsçülerin yaşadığı zor zamanlar oldu.

‘’CHP SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ HAYATIN İÇİNE SOKMAKTA ZORLANIYOR’’

BELTUR bünyesine özel şirketlerin girmemesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “BELTUR İstanbulluların tamamını kapsayan, sosyal hizmet yapan bir tesis olmalıdır. CHP sosyal belediyecilik ve sosyalizm gibi kavramları rahatlıkla dile getiriyor ancak bu kavramları hayatın içerisine sokmaya gelince zorlanıyor’’ diyerek CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’nın “Shopping Shop (Market içinde market)” terimini eleştirdi. Neden Türkçe isim verilmediğini soran Yılmaz, Dünyaya Türkçe bakıp Türkçe okumaya devam edeceklerini söyleyedi. Yılmaz, Silivri Belediyesi tarafından ruhsat işlemlerinde Türkçe isim zorunluluğunu örnek göstererek, İstanbul’da tüm mağazaların Türkçe isimle olabileceğine yönelik beklentisini de dile getirdi.

‘’MİNİBÜSÇÜ ESNAFI NEREDEYSE KONTAK KAPATACAK’’

Pandemi sürecinde en çok yara alan ve zarar eden sektörlerden birinin ulaşım olduğuna dikkat çeken Yılmaz, ‘’Biz İBB olarak, Şile, Silivri ve Çatalca’da faaliyet gösteren 212 taksiyi kırmızıdan sarıya çevirdik bu problemi çözdük. Halk otobüsü problemini çözerek kilometre bazlı tek tip taşımacılığa geçtik. Ama unuttuğumuz bir konu var, o da minibüsçüler. Özellikle taşra da minibüsçü esnafının durumu çok zor ve neredeyse kontak kapatma noktasına geldiler. Silivri’ye uzaklığı 30 km’nin üzerinde olan mahalleler köyler var. 30 km ileriden ayakta yolcu almadan gelen bir minibüsün geldiğini düşünün. Ayrıca İBB’nin oralara İETT seferleri var. Bundan rahatsız değiliz. İETT o köylere 3.75 kuruşa gidiyor. Tabi ki vatandaşlarımızı ucuza taşıyacağız ama minibüs tarifesi 7 lira. Peki, minibüsçü esnafı nasıl ayakta kalacak? Onun için ben bu saatten sonra ne otobüsçüyüm ne taksici. Ben bu saatten sonra minibüsçüyüm arkadaşlar. Minibüsçülerin problemleri çözülene kadar, bu ulaşım paydaşı olan minibüsçülere İBB bünyesinde bir çözüm bulunana kadar da minibüsçülerin haklarını hukuklarını buradan savunmaya devam edeceğim’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi