30 Ağustos Zafer Bayramı sabahın erken saatlerinde Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda devlet töreni ile başladı. İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Bakırköy Garnizon Komutanı Per. Kd. Alb. İhsan Bursalı tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. 
Saygı duruşu  ve  İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakamlık binasına geçen Kaymakam Adem Öztürk, Başkan Kerimoğlu ve Garnizon Komutanı İhsan Bursalı kutlamaları kabul etti.



"TÜRK ULUSUNUN DESTAN YAZDIĞI GÜNDÜR 30 AĞUSTOS"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bakırköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen çelenk koyma töreni de Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'nda yapıldı. CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı törende kısa bir konuşma yapan İlçe Başkanı Celal Sevinç, 30 Ağustos'un kadınıyla, erkeğiyle, genci, yaşlısı, çoluğu çocuğuyla bir ulusun destan yazdığı gün olduğunu söyleyerek, "Ya istiklal, ya ölüm şiarı ile başlayan ve 30 Ağustos'ta dünyaya kendini bu zaferle tanıtan savaşın Başkomutan'ıdır M. Kemal Atatürk. Bu zaferle devrim yaratıldı. Bu zafer dünyadaki tüm mazlum ülkelerede öncülük etti. Yani 30 Ağustos yalnızca bizim değil, ezilen tüm ulusların bayramıdır" dedi. 


"ATAMIZIN HUZURUNA ÇIKMAMIZA İZİN VERMEYEN ZİHNİYETTEN KURTULMANIN YOLU, GENE BİZDEN GEÇER"
Birlik ve beraberlik ruhunu sağlayan, ulusal kurtuluş savaşını kazandıran iradeyi bu gün göremediklerini söyleyerek konuşmasına devam eden CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, "Bu gün ki zaferimizi borçlu olduğumuz Atamıza ve ilkelerine bağlılığımızı onun huzurunda yerine getirmek isteyen aydın, devrimci, barışçı yurtseverlere izin vermeyen zihiniyet tamda bu gün iktidardadır. Bu zihniyetten kurtulmanın yolu, gene bizden geçer" dedi.



"HANİ KARDEŞTİK, HANİ AĞIZLARDAN DÜŞMEYEN BARIŞ NERDE" 
Son günlerde yaşanan durumları ve şehit haberlerini anlatarak konuşmasını sürdüren Sevinç,  "Kimin kimi öldürdüğü belli olmayan bu kirli savaşın 7 Haziran'dan sonra başlamasıda çok anlamlıdır. Deniliyor ki, 'Ya ben, ya tufan' Hani kardeştik, hani ağızlardan düşmeyen barış. Biz yasaksız, savaşsız ve ölümlerin olmadığı  bir iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi ile sağlayacağız. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim diyerek konuşmasına son verdi. 



FENER ALAYINA BİNLERCE BAKIRKÖY'LÜ KATILDI 
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Celal Sevinç'in çağrısı ile saat 19:30'da Dikilitaş'ta Fener Alayı için toplanan binlerce Bakırköylü "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganlarıyla Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı'na kadar yürüdü. 
Yürüyüş kortejine 10 Yıl Marşı ile eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi ilçe aracına müzik açmaması konusunda uyarıda bulunan güvenlik ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar, "Ankaranın bağlarını değil, Zafer Marşlarımızı susturuyorlar" dedi. 


ADD'DEN GÖVDE GÖSTERİSİ
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları devamında düzenlenen Fener Alayı'na bir çok ilçeden katılan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleride yürüyüşe katılarak, Özgürlük Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Atatürkçü düşünceye ve devrimlerine engel olmaya çalışan zihiyetine karşı kanlarının son damlasına kadar savaşacaklarını ifade ettiler. 


Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi