Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Sanat Merkezleri’nce hazırlanan “Plastik Sanatlar Yıl Sonu Sergisi” Kültürpark tarihi Kervansaray’da (Kurşunlu Han) gerçekleşti.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün İstanbul dışında olmasından dolayı katılamadığı yılsonu sergisinin açılışı Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Ali Üner ve Selami İnce tarafından gerçekleştirildi.

“AÇILIŞ ANLAMLI BİR GÜNE RASTLADI”

Açılış öncesinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, sergi açılışının İstanbul’un fethi ve serginin gerçekleşeceği Kervansaray’ın mimarı olan Mimar Sinan’ın doğum günü ile aynı güne rastlamasının anlamlı olduğunun altını çizerek şunları söyledi; “Sanat eserlerinin sergilendiği bu mekan 500 yılı aşan tarihi bir yapı. Olaya bir bütün olarak bakıldığında da, çok farklı bir anlam yakalayabiliriz. Aslında burada bir de mesaj var. Bu eserlere günü birlik bakmayın diyor. Bugün olarak bakarsanız asla ve asla başarılı olamayız. Bugün burada sergilenen eserlerde günü birlik değil, yıllar sonrada farklı akımların oluşturulması açısından bir anlam bütünlüğü taşımaktadır. Bugünkü açılışımızı Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün yapacaktı. Ancak Türkiye Belediyeler Birliği’nin toplantısının uzaması üzerine İstanbul’a dönüşünü ertelemek zorunda kaldı. Sayın Başkan döner dönmez en kısa zamanda sergiyi gezerek, sizleri ziyaret edecektir. Ben bu vesileyle sizlere Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün selamlarını iletiyorum. Ayrıca kendisine, 500 yıllık geçmişle geleceği buluşturduğu için de sizler adına teşekkür ediyorum.”
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi 10 Haziran 2015 tarihine kadar açık kalacak.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi