17 Aralık soruşturmasının sürdürüldüğü Çağlayan Adliyesine gelen çok sayıda Halkbank logolu paket bazı avukatların ilgisini çekti. Paketlerin görüntüsü onları çeken avukat Önder Kırmızıtaş tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

AVUKATLAR GÖRÜNTÜ ALDI

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde soruları yanıtlayan Avukat Önder Kırmızıtaş,"Saat 09.30 sıralarında adliyenin B giriş kapısında güvenliklerin olduğu bölümde Halkbank logolu paketlerin olduğunu gördüm. Bir avukat arkadaşım görüntü alıyordu güvenlikler müdahale etti. Ben de onlara tepki gösterdim. Burası kamu alanı. Burası kamusal bir alan ve burada bir şey oluyorsa biz buna tepki göstermek zorundayız. Bunu belgelemek görüntülemek hakkımız olduğu kadar da görevimiz" dedi.

İÇİNDE AJANDA VE KALEM VAR

Çektiği görüntüyü sosyal medyada paylaşan Avukat Önder Kırmızıtaş, "Bizim bu paketlerin içinde yasadışı birşey olduğu yolunda bir iddiamız yok, olamaz da zaten. Ama böyle bir süreçte bunu göstere göstere yapmaları da manidar tabiki. Tepkim yürütülen devam eden bir soruşturma kapsamında adı geçen bir kurumun bu paketleri gösterere göstere adliyede sokmasıdır. Bundan rahatsız oldum" diye konuştu.

Adliye güvenlik görevlileri ise paketlerin içerinde kalem ve ajandalar bulunduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi