"YAZIKLAR OLSUN BU ADAMA

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın kullandığı ifadelere sert tepki gösteren Meral Akşener, "Trakya Üniversitesi'nden bir adam, adam demek de olmaz, bir yaşam formu, Cevdet Kılıç... Dekanmış ya! "Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim" diyor. Yazıklar olsun bu adama. Yazıklar olsun bu yaşam formuna. Türkiye’de bu tür insanlar türeyip bu tür konularda böyle abuk sabuk, böyle çirkin beyanlarda bulunmasına fırsat verenlere de yazıklar olsun. Devlet dediğin şey bu adamın bu şekilde yazmasına çizmesine müsaade etmez. Şimdi soruşturma açmışlar. Neye yarar? Başlangıcında yapmaması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

DEKAN'IN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ

Cevdet Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili, "Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim" demişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında Trakya Üniversitesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi