30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92.  yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programları, ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakılması sırasında göğüslerinin üzerine Atatürk fotoğrafları takan vatandaşlar, birbirlerinin bayramını kutlayıp, Ulu Önder ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulundu. Törene garnizon komutanını temsilen katılan Piyade Krm.Alb. Selami Cinbat ise herkesin yakasındaki Atatürk fotoğrafını görünce, kendisi de takmak için çevresinde fotoğrafı dağıtan görevlileri aradı. Bu sırada Albay Cinbat’ın yanında bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bir jest yapıp, CHP Gençlik Kolları üyelerinin dağıttığı Atatürk fotoğrafından birini alıp, Albay Cinbat’ın sol göğsü üzerine iğneyle tutturdu. Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise törene belirtilen saatten biraz geç geldiği için, görevlilerden Atatürk fotoğrafı alıp, göğsüne takacak zamanı olmadı.

Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli bir bayramın kutlandığı törene kravatsız katılması ise dikkat çekti. Genç bir süre önce de bir başka çelenk bırakma törenine spor kıyafetle katıldığı için eleştirilmişti.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen törende Kaymakam Ömer Karaman, Krm. Alb. Selami Cinbat ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’in ardından AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP Ilçe Başkanı Ünsal Bilgiç, DSP İlçe Başkanı Reyhani Orhan, ADD Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, ÇYDD Sarıyer Şubesi Temsilcileri ile diğer kurum ve kuruluşlarla STK’ların başkan ve yöneticileri de Atatürk anıtına çelenk bıraktılar. Çelenklerin bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu ve resmi tören sonaerdi.

SİYASİ PARTİLER VE STK’LARDAN ÇELENK VE SAYGI

Kaymakam Ömer Karaman, çelenk bırakma töreninden sonra makamında tebrikleri Kabul etti. CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ile ilçe yöneticilerinin yanısıra Belediye Başkan Yadımcıları İsmail  Erdem, Mustafa Tok, Meclis Üyeleri ve partililer Sarıyer Spor Kulübü lokalinde oturup, her törenden sonra geleneksel olarak gerçekleştirdikleri simit ve çayla kahvaltı yaptılar.

GELENEKSEL SİMİT-ÇAY KAHVALTISI

Öte yandan Sarıyer’deki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılanların sayısının oldukça az olduğu dikkat çekti. Özellikle sivil toplum kuruluşu ve spor kulüplerinin yönetici ve temsilcilerinin böyle bir törende bulunmamaları eleştiri konusu oldu. (Tuncay DAĞLI)


 






Editör: Haber Merkezi