Bin 650 litre sahte içki ve alkol yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği operasyon, jandarma kamerası tarafından kaydedildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Arnavutköy’de sağlığı tehlikeye sokacak şekilde sahte içki üretimi yapan ve ürettikleri içkileri İstanbul genelinde bulunan gece kulüpleri, otel ve restoranlara pazarlayan suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Yapılan takip sonucunda, şüpheli şahısların imal etikleri sahte içkileri önce depoladıkları, daha sonra lüks restoranlara dağıtım yaptıkları tespit edildi.

İmrahor Mahallesi’nde bulunan bir adrese yapılan baskında sahte içki üreten Ş.B. ve R.A. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bin 650 litre sahte alkol, 2 bin litre alkol üretiminde kullanıldığı değerlendirilen metil alkol, 2 bin litre sahte, 5 bin litrelik tank ve 300 litrelik alkol damıtma makinesi ele geçirildi.

5 bin litrelik tankın içinde bulunan etil alkolün 300 litrelik alkol damıtma makinesine plastik boru ile bağlandığı, tankın üzerinde bulunan elektrikli rezistans aracılığı ile kaynatıldığı, kaynayan etil alkolün buharlaşması sonucu başka bir tanka bağlanan boru ile aktarılarak sahte alkol üretiminin yapıldığı tespit edildi. 
Editör: Haber Merkezi