Türkiye’deki Ermeni gazetesi AGOS’un da yıllardır yönetimini ele geçirmek için mücadele verdiği Üç Heron Vakfıdır.

İçişleri Bakanlığı’nın patrik seçimi süreci için yayınladığı talimatname ile yurtdışında görev yapan Türkiye doğumlu Ermeni ruhanilerin adaylıklarının kısıtlamasının çok doğru bir karar olduğunu belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Bakanlığın yayınladığı talimatnameye Ermeni patrikliği seçim işlerini yürüten Müteşebbis Heyetinin talimatnameye itiraz etmeme kararı almasına rağmen, dışarıdan ermeni toplumundan sivil bir grubun süreci ve yürütmeyi durdurmak için dava açmaları da manidardır.

Taşınmaz ve kira bedellerinin yüksek oluşu İstanbul’da bulunan 50 adet Ermeni vakıflarını yönetmek için Türkiye Ermeni Cemaati patriği olmak önem arz etmektedir” dedi.

Türkiye Ermeni Vakıflarına kayıtlı iştahları kabartan Vakıf taşımazları ve iş hanları bulunmaktadır. Türkiye’deki Ermeni gazetesi AGOS’un da yıllardır yönetimini ele geçirmek için mücadele verdiği Üç Heron Vakfıdır. Taşınmaz ve kira bedellerinin yüksek oluşu İstanbul’da bulunan 50 adet Ermeni vakıflarını yönetmek için Türkiye Ermeni Cemaati patriği olmak önem arz etmektedir” dedi.

Türkiye Ermeni Cemaatinin yönetimi yurtdışında yaşayan Patrik adaylarına teslim edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Gülbey, “Türkiye doğumlu olsalar bile Türkiye’de yaşamıyorsa Patrik adayı da olmamalıdırlar. Kim hangi ülkede yaşıyor ve din adamlığı görevini yürütüyorsa o ülkede patrik adayı olmalıdır. Türkiye doğumlu olup ve Türkiye 2'de yaşayanların adaylıkları kabul edilmelidir. İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı talimatnamedeki maddelerden bir adım bile geri atmamalıdır. ASİMDER Genel Merkezi olarak yayınlanan talimatnamenin altına imza atıyoruz ve destekliyoruz” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi