Başbakan Yardımcısı Atalay, Tgrt Haber ekranlarında yayınlanan "Ankara'nın Gündemi" programına konuk oldu. Tgrt Haber ve İhlas Haber Ajansı Temsilcisi Batuhan Yaşar ve İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol'un sorularını cevaplayan Atalay, "Parti içinde ve bunun dışında nerede yolsuzluk ve haksızlık yapan varsa cezasını çeksin. Bizim zerre kadar rezervimiz yok" dedi.

MİLLİ İRADEYİ HİÇE SAYANLARA MÜSAADE EDİLEMEZ

Atalay, devletin içinde bir yapılanma olup olmadığına ilişkin soruya, "Bizim dönemimizde siyasetin üzerindeki olan veya olabilecek vesayet sistemiyle mücadele edilmiştir. Biz, milli iradeyi güçlü kılmak için uğraştık. ve bu 11 yılda bu konuda çok mesafe aldık. Devletin içinde devlete rağmen, millete rağmenciler falan olmamalı. Milli irade sandığa gitsin, milli irade belirlesin ve ülkeyi o yönetsin. Bunun dışında olabilecek her şey, hem devlete rakiptir hem milli iradeyi hiçe saymaktır. Milli iradenin belirlediği Meclis ve hükümet dışında olaylara yön vermek isteyen hiçbir Güce müsaade edilmez. O devletin geleceği açısından bu çok hayati bir konudur" şeklinde cevap verdi.

"YAPAN VARSA CEZASINI ÇEKSİN"

"Parti içinde ve bunun dışında nerede yolsuzluk ve haksızlık yapan varsa cezasını çeksin. Bizim zerre kadar rezervimiz yok" diyen Atalay sözlerine şöyle devam etti: "Biz; yolsuzlukla, haksızlıkla, hukuksuzlukla daima mücadele ettik. Ak Parti'nin akını lekeletmeyiz. Biz parti ismini kirletmeyiz. Ama dışarıdan kurgularla, dizaynlarla Ak Parti'yi önleyecek, önüne engeller çıkaracak, şaibeler yükleyecek çalışmalara da müsade etmeyiz. Türkiye'de yolsuzlukların kökünü kazıdık. Temel hareketimiz, doğruluk üzere olma, helal haramı ayırma ve her türlü haksızlığa karşı çıkmaktır. Millet bizi bunun için iktidar yaptı ve destekliyor."

"BU YANLIŞLARI YAPANLAR ÇOK ZARARINI GÖRÜRLER"

Yapılan operasyonun Ak Parti'ye bir zarar vermeyeceğini kaydeden Atalay, "Biz bir grup ya da cemaat değiliz, biz bir siyasi partiyiz ve bütün Türkiye'yi kucaklıyoruz. Zaten bu ülkedeki insanların yüzde 50'den fazlası bize destek veriyor. Giderek bizim desteğimiz artıyor. Bizim içimizde her kesim var. Her inanç, her etnik kesim var bizim içerimizde. Bugüne kadar daima spekülatif şeyler oldu ama hiç oy kaybımız olmadı. Oy oranı bunlardan bağımsızdır. Yeter ki biz doğru yolda düzgün çalışalım, hakkı hukuku iyi koruyalım, insana bakışımız daima merkezde olsun, adaletten ayrılmayalım. Bu yanlışları yapanlar çok zararını görürler. Türkiye'nin gittiği bu yolda herkesin ekonomideki ve demokraside alınan yolu iyi değerlendirmesi lazım" ifadesini kullandı.

Muhalefetin yapılan operasyona çok sevindiğini belirten Atalay, "Hiçbir şey ortaya koyamayan insanlar burada bir olumsuzluk olsa da oradan bir prim elde etsek diye seviniyorlar. Ortaya bir politika, yeni bir teklif koyma gibi bir dertleri yok" şeklinde konuştu.

"MADDİYATA DÖNÜK HUKUKSUZLUKLAR BİZİM EN HASSAS NOKTAMIZDIR"

Atalay, bakanların istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya şu cevabı verdi:

"Bizim kabinemiz bir bütündür. Her arkadaşımız değerlidir. Hükümetimiz ve partimiz için yapılması gereken her türlü jesti bu arkadaşlarımız yaparlar. Ama bütün bunları bir bütünlük içinde değerlendirmek gerekir ve Başbakanımızın takdirindedir. Partimiz ve hükümetimiz her konuda olduğu gibi bu konuyu da bütün ciddiyetiyle takip ediyor ve değerlendiriyor. Türkiye büyük bir ülke. Vatandaşlarımız da neler olup bittiğini yakından takip ediyor. Her şeyin şeffaf olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ülkemiz de her şeyin şeffaf olarak görüldüğü bir ülke. Her türlü yanlışlık, özellikle yolsuzluk, maddiyata dönük hukuksuzluklar bizim en hassas noktamızdır. Bu konularda bugüne kadar hangi hassasiyeti gösterdiysek, bundan sonra da gösteririz. Soruşturmanın düzgün yürümesi için elimizden gelen her şeyi yaparız. Soruşturmaya bir müdahale söz konusu değil. Soruşturmayı aynı savcılar yürütüyor. İnsanların haksız yere suçlanmaması, önyargılarla peşin olarak suçlu kabul edilmemesi ve sonucunun beklenmesi gerekiyor."

"BU HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAŞANAN BİR SÜREÇ"

Başbakan Yardımcısı Atalay, soruşturmanın savcısı Zekeriya Öz'ün görevden alındığı iddiasına ilişkin, "Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı kapsamlı bir açıklama yaptı. Bütün bunları o açıklamada gördük. Başsavcı, 'Kapsamı nedeniyle soruşturmanın sorumluluğunu kendim aldım' diyor. Sonra gözaltı sayılarının fazlalığını ve 4 günlük gözaltı süresini düşünerek soruşturmaya 2 savcı ilave ettiğini söylüyor. Bunun neresinde yargıya müdahale var. Bu herkesin gözü önünde yaşanan bir süreç. Biz maddi konularda çok rahatız. Milletin bir kuruşunu bile boşa harcamayız. Türkiye bu şekilde bu günlere geldi. Biz bugüne kadar yolsuzluklarla mücadele ettik. Biz, yasakların önünü açtık. Yasaklar kalktıkça toplum daha şeffaflaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE'DEKİ TERÖR ULUSLARARASI BİR KİMLİK TAŞIYOR"

Programda çözüm sürecine de değinen Atalay, şunları ifade etti: "Çözüm sürecini başlatan bizim hükümetimizdir. Şuanda da aynı kararlılık içerisinde yürütüyoruz. Milletimiz bu süreci çok büyük bir destekle sahiplendi. Bu kökü derinlerde olan bir sorun. Süreçte provokasyonların olmasına şaşmamak lazım. Bu sürece millet olarak her zaman sahip çıkmak lazım. Bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar var. Terörün bitmesi, silahların bırakılması, örgüt mensuplarının eve dönüşüyle ilgili çalışmaların yapılması gibi adımlar kısa sürede tamamlanmıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımız bu süreci çok sahipleniyor. Geri bir dönüşe asla müsaade etmezler ve affetmezler. Onlar şuanda huzurlu bir hayata başladı. Biz orada bu gelişmeleri sabote edenlerin affedilmeyeceğini düşünüyoruz. Türkiye'deki terör, uluslararası bir kimlik taşıyor. Provokatif unsurları daima göz önüne almamız lazım. Biz de bu konuda son derece dikkatliyiz."

"YEREL SEÇİMLERDE ZORLANACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUM"

Başbakan Yardımcısı Atalay, son olarak yerel seçimlere değindi. Seçimlerle ilgili en son Kasım ayında anket yaptırdıklarını belirten Beşir Atalay, bu ankette Ak Parti oylarının yüzde 52 civarında çıktığını kaydetti. Yerel seçimlerde zorlanmayacaklarını ifade eden Atalay şunları söyledi: "Şuan aday adaylarıyla ilgili çalışmalarımız var. Yeni anketlerde büyük bir değişme olacağını sanmıyorum. Yerel seçimlerde de zorlanacağımızı düşünmüyorum. Yerel yönetimlerde Ak Parti çok büyük mesafeler aldı. Bu bizim çok iddialı olduğumuz bir alan." 

Editör: Haber Merkezi