Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Veli Bilgilendirme Seminerleri kapsamında, kent ve kültür evlerinde bulunan çocuk kulüplerinin yanı sıra talep doğrultusunda ilçe genelinde okul öncesi eğitim kurumlarında “Çocuklarda Uyum Problemleri ve Baş Etme Yöntemleri” konulu eğitim toplantıları gerçekleştiriliyor.

Psikologlar tarafından verilen eğitimde “Çocuklarda Uyum Problemleri ve Baş etme Yöntemleri” konuları başlığı altında, ‘çocuk ve ebeveyn ilişkileri, çocuklarda olumsuz davranışların meydana gelme nedenleri ve bunların çözümleri’ velilere anlatıldı. Gerçekleştirilen eğitim toplantısında, bireylerin dışındaki diğer insanlarca da doğrudan doğruya gözlenebilecek tüm eylemlerin davranış olduğunu belirtilerek, uyumun ise bireylerin sahip olduğu özelliklerin kendi benliğiyle içinde bulunduğu çevre arasında dengeli ilişki kurabilmesi ve bu ilişkiyi sürdürebilmesi olduğu vurgulandı.



Gelişim basamaklarında çocukların karşılaştıkları sorunların çok çeşitli olduğuna vurgu yapılan eğitim toplantısında, velilere çocukların karşılaştıkları uyum problemleri ve baş etme yöntemleri konusunda bilgiler verildi. Çocuğun engellerle karşılaşıp onları aşarak yeni duruma uyma çabasının kişilik gelişimini ve ruhsal gücünü artırdığı belirtildi.

Veliler, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’a verdikleri bu eğitim hizmetleri için çok teşekkür ederek, “Başkanımız sayesinde daha bilinçli, daha bilgili anne baba oluyoruz” dedi.
Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından okullarda gerçekleştirilen Veli Bilgilendirme Seminerleri okullardan gelecek talep doğrultusunda devam edecek.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi