AVCILAR BELEDİYESİ

Avcılar Belediyesi ekipleri, kar yağışı ve soğuk havanın hüküm sürdüğü süre içinde bakıma muhtaç olanları, evlerinden çıkamayan yaşlı ve hastalar ile ihtiyaç sahiplerini tek tek evlerinde ziyaret etti. Sabah işe giden ilçe halkına Avcılar Emekliler Parkı'nda çay ve simit ikram eden belediye, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'nin talimatıyla, karlı ve soğuk havada sokaklarda olan ve akşam işten dönen vatandaşlara içleri ısınsın diye sıcak çorba ve helva da dağıttı. Belediyenin ikramından memnun kalan Avcılarlılar, "Bu soğuk havada içimizi ısıtan çorba değil, başkanımızın bizi düşünmesi oldu" dedi.

 

 

"AVCILAR HALKINI MAĞDUR ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ"

Avcılar Belediyesi, tuz ekibi kar yağdığı sürede buzlanmaya karşı gece, gündüz aralıksız çalıştı. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, kış çalışmalarıyla ilgili;Geçtiğimiz hafta aniden baştıran yoğun kar yağışında, belediye olarak 10 mahallemizde yaptığımız titiz çalışmayla vatandaşlarımıza olumsuz bir olay yaşatmadık. Bundan sonra yağabilecek kar ve soğuk havanın neden olacağı buzlanmaya karşı da hazırlıklıyız. Avcılarlı hemşerilerimizin içi rahat olsun. Avcılar kara ve soğuğa yenik düşmeyecek ve olumsuz etkilenmeyecek" açıklamasında bulundu.

 

"HAYVANLARIN DOSTUYUZ"

Avcılar Belediyesi, olumsuz hava koşullarında minik dostlarını da unutmadı. "Yiyecek bulmakta zorluk çeken ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyoruz. İnsan dostlarını aç ve susuz bırakmaz" diyen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar Belediyesi'nin hayvan dostu bir belediye olduğunun da altını çizdi. İlçede yapılan çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren   Veteriner İşleri Müdürü Pervin Kırmızı, sokak hayvanları için ilçe genelinde sık sık yem ve mama bıraktıklarını söyledi. Kırmızı; "Aynı zamanda kış mevsiminde hayvanlarımızın üşümemesi için branda yaptık. Hayvanlarımızın bulunduğu kafeslere elektrikli ısıtıcı takarak ısınmalarını sağladık. Hava koşullarından ve rüzgârda bitkin düşmüş kanatlı hayvanlarımız için de, 'kanatlı hayvan müşahede' yerimizi oluşturduk. Doğal hayatta yaşam mücadelesine yenik düşmüş hayvanlarımıza bakım koşulları oluşturma çalışmalarımız devam edecektir" dedi.



Senay BADUR - Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi