CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümüne, Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar İlçe Başkanı Av. Yüksel Can, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan programda, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile son günlerde yaşanan terör olaylarındaki acı kayıplarımız için saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşımız okundu.

CHP TÜRKİYE’YE DEMOKRASİYİ GETİREN PARTİDİR

CHP’nin 92. Kuruluş yıldönümü için düzenlenen çelenk koyma törenine katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, “CHP emperyalizme ve onların işbirlikçilerine karşı, halkımızın verdiği büyük ve onurlu bir mücadeleden doğmuş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün iki emanetinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92. yılı kutlu olsun. Ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözü rehberliğinde savaşın olmadığı, annelerin gözyaşlarının akmadığı bir coğrafya için mücadele edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE PARTİMİZİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ

CHP Avcılar İlçe Başkanı Av. Yüksel Can ise programda yaptığı konuşmada CHP’nin devrim ve atılımlarla çağın kapılarını aralamış bir parti olduğunu dile getirerek, “Eğer bugün ülkemizde halk çocukları, işçi, köylü, esnaf çocuğu, parti başkanı, başbakan, cumhurbaşkanı olabiliyorsa, çok partili, demokratik parlamenter sistem işliyorsa, bağımsız bir yargı sistemi varsa, insan hakları, adalet, özgürlük gibi kavramlar toplumun büyük önem verdiği değerler olduysa, bunu Türkiye'nin temeline koyan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu inanç ve kararlıkla partimizin 92. Kuruluş yılını kutluyor ve başta Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyorum” dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam

 
Editör: Haber Merkezi